065

Pot Metal glaze keramiek met Alsophillia varen kunstplant

Kijk je naar een varen, dan kijk je eigenlijk naar een levend fossiel. Het is een bijzonder oude plantensoort, waarvan we weten dat hij driehonderd miljoen jaar geleden al voorkwam op onze aarde. Ze hebben de dinosauriërs overleefd, meteorietinslagen, mammoeten en meer. Varens komen in heel de wereld voor. Er zijn duizenden soorten. Het meest overvloedig groeien ze in oerwouden. De combinatie warmte en veel vocht vinden ze heerlijk.

Pot metal glaze keramiek met alsophillia varen kunstplant

Een echte eyecatcher

Dat geldt trouwens niet voor deze Alsophillia. De naam is Grieks voor vriend (phillia) van het bos (Alsos). Bij deze soort ligt de nadruk vooral op alsof. Het is namelijk een kunstvaren. Dat is geen schande. Hij is schitterend gemaakt, niet van echt te onderscheiden. Een beetje dinosaurus zou er zo een flinke hap van nemen. Een echte eyecatcher voor elk kantoor. Zeker in de pot van Metal glaze keramiek. Samen vormen ze een hoogstaande combinatie. De verzorging is simpel: strijk er af en toe met een plumeau langs om het stof te verwijderen.

Pot Metal glaze keramiek met Alsophillia varen kunstplant: een combinatie waar dino’s niet van durfden dromen!


Pot

Naam Metal glaze keramiek
Hoogte 90cm
Diameter 40cm

Plant

Wetenschappelijke naam Alsophillia varen kunstplant

Achtergrondinformatie

Deze pot Metal glaze keramiek is een eigen ontwerp uit onze eigen collectie. Hij wordt voor ons op bestelling gemaakt, volledig met de hand. Kleiplaten worden in de mal geslagen en gelijkmatig verdeeld, zodat de pot overal even dik is. Een glazuurlaag geeft de pot zijn diepe olieachtige glans. Zo uitgelegd lijkt het simpel, maar voor de productie van deze pot veel kennis en kunde nodig. Dat zie je er ook aan af. Het is een schitterend object.

Prijs

350,-