066

Pot Artstone Deca taupe met Pleomele reflexa

Ooit moet de Pleomele reflexa op het eiland Mauritius in de Indische Oceaan nog samengeleefd hebben met de dodo. Het is niet bekend of deze uitgestorven loopvogel ook at van de plant of uitrustte in zijn schaduw. Misschien vluchtte het laatste exemplaar van deze onbegrepen walgvogel de bossen in vol ruisende reflexa’s om zo te ontkomen aan zijn belagers. Tevergeefs helaas. Misschien was het laatste wat de laatste dodo op aarde ooit zag deze prachtige plant en bood dat uitzicht een heel klein beetje troost.

Pot artstone deca taupe met pleomele reflexa

Don’t try this at home

Onze Pleomele reflexa komt van oorsprong ook voor in Mozambique en Madagaskar. Sommige medicijnmannen op dit eiland gebruikten bast en bladeren van de boom om er een kruidendrankje van te brouwen. Het zou helpen tegen menstruatiepijnen, malaria en diarree. De werking is echter nooit bewezen en wij zeggen dan ook graag: don’t try this at home! Wat je wel thuis of op kantoor kunt doen is simpelweg genieten van de uitstraling van deze plant. Zeker in deze pot van Artstone Deca taupe komt hij bijzonder goed tot zijn recht.

Pot Artstone Deca taupe met Pleomele reflexa: Niet alleen geliefd bij dodo’s of de medicijnmannen van Madagaskar!


Pot

Naam Artstone Deca taupe
Hoogte 70cm
Diameter 39cm

Plant

Wetenschappelijke naam Pleomele reflexa
Nederlandse naam Drakenbloedboom
Land van herkomst Mozambique, Madagaskar en Mauritius
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De Pleomele reflexa is lid van de Dracaenafamilie, die meer dan tweehonderd soorten telt. De Nederlandse naam is Kleinbladige Drakenbloedboom, omdat een ver familielid in de tropen soms vuurrood hars afscheidt. Het drakenbloed. De verzorging van de reflexa is erg makkelijk. Zeker omdat hij in een pot staat van Artstone. Die heeft onderin een uniek drainagesysteem, dat ervoor zorgt dat een plant altijd de juiste hoeveelheid water krijgt. Erg gemakkelijk als je geen groene vingers hebt.

Prijs

350,-