036

Misty keramiek yellow blue met Miscanthus sinensis Zebrinus

Alsof kinderen met de verfdoos hebben zitten kliederen en het resultaat onverwacht mooi is. Zo ziet deze pot eruit. En eigenlijk is het ook wel een beetje zo. Al is deze pot in de vorm van een oude kruik niet het werk van kinderen, maar van ervaren ambachtslieden. Zij goten verschillende soorten glazuur over de keramieke body en plaatsten de pot in een oven. De hoge temperaturen veranderden structuur en kleur van het glazuur. Nu is het een oogverblindend kleurenspel van geel, groen en turquoise.

Misty keramiek yellow blue met miscanthus sinensis zebrinus

Prachtriet

Wij vinden de Miscanthus sinensis Zebrinus bijzonder goed bij deze pot passen. Het is een sierraad voor elke tuin en elk terras. Dit uitbundig groeiend siergras komt oorspronkelijk uit oost Azië en wordt ook wel Prachtriet genoemd of Zebragras. Die laatste naam dankt de plant aan de goudgele strepen op het blad, die o zo mooi passen bij het gele glazuur van de pot. Het onderhoud is bijzonder eenvoudig. Zet deze pot plantcombinatie in de zon of halfschaduw en geef hem eens per week water.

Misty keramiek yellow blue met Miscanthus sinensis Zebrinus: een oogverblindend kleurenspel!


Pot

Naam Misty keramiek yellow blue
Hoogte 70cm
Diameter 45cm

Plant

Wetenschappelijke naam Miscanthus sinensis Zebrinus
Nederlandse naam Prachtriet
Land van herkomst Oost Azië
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zon, halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Zebragras kan tot twee meter hoog worden. Het is een mooi gezicht als de lange bladeren wuiven onder invloed van een zomerbries. Hypnotiserend om te zien. Deze plant bloeit in september en oktober en krijgt dan sierlijke witte pluimen. In de wintermaanden verkleurt het gras naar lichtbruin. Als in maart het voorjaar aanbreekt, kun je de grasstengels afknippen. Het zal daarna niet lang duren of de nieuwe jonge scheuten dienen zich aan: het wordt lente!

Prijs

500,-