035

Luxe lite white silver glossy met Alocasia zebrina

Ze zeggen dat je groene vingers nodig hebt om vrienden te kunnen worden met de Alocasia zebrina, maar dat valt best mee. Het belangrijkste dat je moet weten, is dat deze plant houdt van warme en vochtige omstandigheden. Het liefst zo constant mogelijk. Een beetje zoals in de tropische regenwouden van zuidoost Azië. De Alocasia wordt in het Nederlands ook wel Olifantsoor genoemd en dat is niet vreemd als je kijkt naar die grote, soepele bladeren.

Luxe lite white silver glossy met alocasia zebrina

Met fibers versterkte pot

Deze bijzondere pot is met de hand gemaakt en bestaat uit met fibers versterkte kunststof. Hij is licht en tegelijkertijd oersterk. Net of ie helemaal op maat is gemaakt voor de Alocasia met zijn sterke, met water gevulde stengels. Wist je trouwens dat zebrina de Latijnse aanduiding is voor de gestreepte stengels van deze plant? Olifanten, zebra’s, het lijkt Artis wel. Wij vinden het sowieso een hele mooie pot plantcombinatie. Eentje die nooit gaat vervelen en lang meegaat. Als je een beetje groene vingers hebt.

Luxe lite white silver glossy met Alocasia zebrina: voor mensen mét en zonder groene vingers!


Pot

Naam Luxe lite white silver glossy
Hoogte 91cm
Diameter 36cm

Plant

Wetenschappelijke naam Alocasia zebrina
Nederlandse naam Olifantsoor
Land van herkomst Zuidoost-Azië
Verzorging Moeilijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De Alocasia behoort tot de familie der Aronskelken. In de jaren vijftig was hij al erg populair in westerse huiskamers en nu maakt hij een comeback. In de oerwouden van Borneo kan hij in het wild wel vier meter hoog worden. Maar als deze Alocasia zebrina op de goede plek staat in de juiste omstandigheden, dan zal hij ook hier uitgroeien tot een prachtige, grote plant. Steeds krijgt hij nieuwe stengels. Dat geeft een mooie gelaagdheid in combinatie met de steeds dikker wordende oudere stengels.

Prijs

350,-