046

Diamant antraciet vase met Phlebodium aureum - plant in pot

Diamant antraciet vase met Phlebodium aureum

Denk aan het diepe Zuiden van Florida, denk aan de Everglades, moerassen vol krokodillen en slangen en heel, heel veel muggen. Dit is het gebied waar de Phlebodium aureum oorspronkelijk vandaan komt. Hij groeit hoog in de toppen van moerasbomen als epifyt (planten die leven op andere planten). De Phlebodium is uitgegroeid tot een bijzonder populaire kamerplant. Is niet vreemd. Wie wil er nou geen stukje moeras in huis zonder het water, de levensgevaarlijke dieren en de ontelbare muggen?

Zinkvaren

In Nederland is de plant vooral bekend onder de naam Zinkvaren, omdat hij net als mensen bij het ouder worden een steeds grijzere kleur krijgt. Hij is makkelijk te onderhouden. Nat houden en regelmatig even besproeien. De Zinkvaren doet het goed in deze bijzondere pot. Kijk maar eens goed, geen vlak is hetzelfde. Net als de diamant waarnaar hij is vernoemd. Hij is met de hand gemaakt en afgewerkt. Iedere vlak heeft een andere tekening, een handtekening als het ware van de keramisch kunstenaar.

Diamant antraciet vase met Phlebodium aureum: moerasplant in diamanten pot!

Pot

NaamDiamant antraciet vase
Hoogte50cm
Diameter70cm

Plant

Wetenschappelijke naamPhlebodium aureum
Nederlandse naamZinkvaren
Land van herkomstTropisch Midden- Amerika en Azie
VerzorgingMakkelijk
StandplaatsHalfschaduw
WaterGemiddeld

Achtergrondinformatie

Met de juiste verzorging kan de Zinkvaren uitgroeien tot een grote kamerplant. Zorg ervoor dat de grond altijd een beetje vochtig is, zonder dat er een plas water onder in de pot staat, want dat kan tot wortelrot leiden. Water aan de zijkant geven en niet in het hart van de plant, dan kun je namelijk kale plekken krijgen. Hij vindt het heerlijk als je hem besproeit. Dan gaat hij stralen en oogt vitaler dan ooit!

Uitverkocht