049

Hoogglans wit design pot met dubbele kop met Epiphyllum Anguliger

Natuurlijk zijn alle pot plantcombinaties van Oasegroen uniek, maar sommigen zijn unieker dan anderen. Kijk nou eens naar deze uitzonderlijke design pot met een hoogglans witte afwerking en een dubbele kop. Kijk naar de vloeiende rondingen, de haast organische vormen en de sensuele uitstraling. Kijk, en je weet: dit is ongekend. Deze vaas mag in mijn huis niet ontbreken, hier kan ik uren in stilte naar kijken. Zeker als die dubbele kop gevuld is met het frivole groen van de Epiphyllum Anguliger.

Hoogglans wit design pot met dubbele kop met epiphyllum anguliger

Zaagcactus

Een dubbele kop betekent dat je kunt variëren, in hoogte, diepte, in groen. Wij kozen dus voor de Epiphyllum Anguliger. Dit is een hangplant die makkelijk te onderhouden is. Zijn bladeren hebben specifieke inkepingen waardoor het geheel op een zaagblad lijkt. Vandaar de Nederlandse naam: Zaagcactus. Want het gaat om een cactus uit Noord-Amerika die groeit op bomen. Een epifyt inderdaad, wat je ook al uit zijn naam kunt afleiden. Zet deze combinatie vrij in een ruimte en de prachtige uitstraling doet vanzelf zijn werk.

Hoogglans wit design pot met dubbele kop met Epiphyllum Anguliger: Zaagcactus in een oogverblinde dubbelpot!


Pot

Naam Hoogglans wit design pot met dubbele kop
Hoogte 210cm
Diameter 80cm

Plant

Wetenschappelijke naam Epiphyllum Anguliger
Nederlandse naam Zaagcactus
Land van herkomst Noord Amerika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De bladeren van de Epiphyllum Anguliger zijn dik en leerachtig en voelen zacht aan. Nieuw blad kleurt in het begin rood/roze dat geleidelijk overgaat in een blijvend groen. In het wild wordt deze plant ook wel tropische nachtbloeier genoemd. Hij bloeit namelijk één nacht per jaar zo wonderschoon dat in Mexico mensen er voor opblijven. Tegen de ochtend is de bloem alweer verwelkt. Bij ons bloeit de Zaagcactus niet. Maakt niet uit. Zo is hij ook mooi en hij heeft weinig water en verzorging nodig.

Prijs

2950,-