020

Earth vase met Cycas revoluta

Deze Earth vase mogen we gerust een uniek ontwerp noemen. Een hoge plantenpot die uit allerlei laagjes lijkt te bestaan. Alsof een enigszins gedesoriënteerde pottenbakker de verkeerde afslag nam en per toeval dit spetterend stuk design fabriceerde. Wat een klasse, wat een uitstraling. Onze Earth vase is voorzien van bladzilver en vervolgens heeft elke laag een eigen finishing gekregen, inclusief enkele lagen blanke lak.

Earth vase met cycas revoluta

Levend fossiel

De Cycas revoluta past perfect bij de Earth vaas. Deze plant leeft al ruim driehonderd miljoen jaar op onze aarde. Geweldig toch? Veel fossielen uit de tijd van het Carboon verwijzen naar deze palmvaren. En nu staat hij nog steeds te stralen. Bij jou op het terras bijvoorbeeld. Want wat is er nou leuker dan een eigen palm in je tuin? Inderdaad, misschien een hangmat erbij, cocktail onder handbereik, wellicht een beetje Bob Marley op de achtergrond. Yeah man, groovy!

Earth vase met Cycas revoluta: spetterend stuk design ontmoet modern fossiel


Pot

Naam Earth vase
Hoogte 100cm
Diameter 80cm

Plant

Wetenschappelijke naam Cycas revoluta
Nederlandse naam Vredespalm
Land van herkomst Oost- en Zuidoost-Azië
Verzorging Moeilijk
Standplaats Halfschaduw
Water Weinig

Achtergrondinformatie

Onze Cycas revoluta is een bijzonder gewilde kamerplant. Vroeger gebruikten gelovigen in sommige katholieke landen het blad van deze plant op Palmzondag, om de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem te gedenken. Het is een boom die niet snel groeit. Met elke jaar een ring erop gaat hij langzaam maar gestaag de hoogte in. Hij heeft de tijd, want deze palm kan erg oud worden, zonder dat de diepgroene bladeren overigens in kwaliteit achteruitgaan.

Prijs

2240,-