019

Bowl rusty cortenstaal met Podocarpus macrophyllus kunstboom

Het was de Amerikaan Byramji D. Saklatwalla die in 1932 COR-TENstaal patenteerde. Je kent het vast wel. Dat roestbruine, supersterke staal dat bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom is toegevoegd. Het dunne laagje roest beschermt het metaal en voorkomt verdere slijtage. COR staat voor corrosiebestendig en TEN voor ‘tensile sterkte’ ofwel treksterkte. Anno nu zie je het overal, bijvoorbeeld in gevelbekleding, kunstwerken en natuurlijk in deze prachtige schaal van cortenstaal.

Cortenstaal schaal met podocarpus kunstboom

Podocarpus en Godwanaland

Bij zo’n robuuste schaal hoort een stevig plant. Wij hebben gekozen voor de podocarpus. Een oeroude plant die meer dan honderd miljoen jaar geleden al voorkwam op het supercontinent Godwanaland, dat grofweg het grondgebied omvatte dat nu op het zuidelijke halfrond ligt. Onze podocarpus is een kunstboom en wordt volledig op maat gemaakt volgens jouw wensen. De grillige structuur van het hout zorgt voor een opgaande, natuurlijke en luchtige boom. Maar als jij het anders wilt, zorgen we daar voor.

Bowl rusty cortenstaal met Podocarpus macrophyllus kunstboom: een combinatie van oeroud met supersterk


Pot

Naam Bowl rusty cortenstaal schaal
Hoogte 31cm
Diameter 76cm

Kunstboom

Naam Podocarpus macrophyllus kunstboom
Kwaliteit Niet van echt te onderscheiden

Achtergrondinformatie

Onze Bowl rusty cortenstaal is in feite van polyester. Deze variant imiteert het echte cortenstaal. Om het mooie roesteffect te bereiken is op het polyester een speciale coating aangebracht. Niet van echt te onderscheiden. Dat geldt ook voor de namaak Podocarpus macrophyllus. Dat is een voortreffelijke mix van een echte boomstam en kunstbladeren. Die blaadjes worden rechtstreeks op de stam en de takken vastgemaakt, precies op de plekken waar ooit de echte bladeren zaten. Dat precisiewerk is puur vakmanschap.

Prijs

1590,-