079

Cemani vase medium met Strelitzia reginea

Wij van Oasegroen bevelen je van harte aan om te beleggen in teakhout. Wat? Horen wij je denken. Teakhout? Dat is toch een malafide business, waarbij wereldwijd vele honderden miljoenen euro’s van investeerders in rook opgingen? Waarbij beloofde rendementen nooit werden gehaald? Waarover nog regelmatig documentaires verschijnen waarin deelnemers aangeven zich ‘opgelicht’ en ‘belazerd’ te voelen? Adviseren jullie ons echt om geld te steken in teakhout? Jazeker, bijvoorbeeld in deze Cemani vase medium met daarin de Koninklijke plant Strelitzia reginea.

De papegaaivogelplant met sierlijke bloemen in een hoge vaas

Gouden koets

Cemani is namelijk afkomstig van de teakboom, ofwel de Tectona grandis. Een majestueuze boom die in het wild wel meer dan veertig meter hoog kan worden. Teakhout is oersterk en daarom zeer gewild in onder meer de meubelindustrie. Wist je dat ook de gouden koets van teak is gemaakt? Hoe dan ook, de buitenste houtlaag van de teakboom is te zacht om er meubels van te maken. Wel is het perfect materiaal voor bijvoorbeeld de afwerking van deze Cemani vase medium. Echt heel mooi gemaakt. Met hout afkomstig van gecertificeerde plantages. Hier kun je met een gerust hart in investeren. Het rendement: jarenlang genieten van een schitterende pot plantcombinatie!

Cemani vase medium met Strelitzia reginea: een investering voor de lange termijn!


Pot

Naam Cemani vase medium
Hoogte 90cm
Diameter 48cm

Plant

Wetenschappelijke naam Strelitzia reginea
Nederlandse naam Paradijsvogelbloem
Land van herkomst Zuid-Afrika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zonnig
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Onze geweldige Strelitzia reginae. In de 19e eeuw vernoemd naar koningin Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Dat was de vrouw van de toenmalige Engelse koning George III. Wereldwijd beschouwen mensen de Strelitzia reginae als één van de mooiste, meest exclusieve kamerplanten. Makkelijk te verzorgen, prachtig om te zien. Als de Strelitzia reginae bloeit, komt de wonderschone paradijsvogelbloem tevoorschijn. In het land van herkomst, Zuid-Afrika, wordt hij ook wel vogelkopplant genoemd, of paradijsvogelplant.

Prijs

500,-