016

Capiz Bowl Pattern met Gele Tijgerorchideeën

Soms zitten we als team bij elkaar om nieuwe pot plant combinaties te bedenken en dan weten we dat er iets bijzonders staat te gebeuren. Dat was het geval toen we al brainstormend de Capiz Bowl koppelden aan de gele tijgerorchidee. Iedereen was enthousiast. Wat een prachtcombinatie. Zuid-Amerikaanse bloemen in een pas à deux met Filipijnse schelpen.

Capiz bowl pattern met gele tijgerorchideeën

Tropische weelde

De gele schoonheid van de oncidium, ofwel de tijgerorchidee, in volle bloei met zijn bruin hartje en de opvallende tijgerprint. En geloof het of niet: het exemplaar op de foto is met de hand gemaakt. Niet van echt te onderscheiden, zodat deze orchidee op elke plek meer dan uitstekend tot zijn recht komt. De pot is door gespecialiseerde ambachtslieden ingelegd met Capiz schelpen. Kijk nou eens goed naar die Capiz bowl. Het lijkt of je door de haast transparante schoonheid een directe blik werpt in de tropische weelde van de Indische oceaan. Inclusief de wilde frisheid van limoenen.

Capiz Bowl Pattern met Gele Tijgerorchideeën: haast transparante schoonheid!


Pot

Naam Capiz bowl pattern
Hoogte 38cm
Diameter 60cm

Kunstplant

Wetenschappelijke naam Oncidium phalaenopsis
Nederlandse naam Gele Tijgerorchideeën
Hoogte 100cm
Diameter 80cm
Kwaliteit Natuurgetrouw. Vanaf een afstand niet te onderscheiden van een echte Orchidee

Achtergrondinformatie

De Capiz schelp wordt ook wel ruitschelp genoemd en komt overvloedig voor in de kustwateren van met name de Filippijnen. Nadat de schelpen zijn opgevist, worden ze gewassen, gedroogd en door vaklieden in de gewenste vorm geslepen. Het waren Spaanse kolonisten die in de 18e eeuw als eersten hun huizen en allerlei gebruiksgoederen gingen versieren met Capiz schelpen. Inmiddels zijn de schelpen in talrijke producten terug te vinden: lampen, gordijnen, sierraden, handtassen, de lijst is eindeloos. Wij vinden vooral de toepassing als plantenpot heel erg geslaagd!