061

Bladzilveren pot Warm silver met Strelitzia nicolai

Onze Strelitzia nicolai is vernoemd naar Charlotte van Mecklenburg-Strelitz (1744-1818), die was getrouwd met koning George III van Groot-Brittannië. Zij was een bijzondere vrouw. Oprichter van weeshuizen en ziekenhuizen voor zwangere vrouwen. Ook steunde ze de kunsten. Haar vriendschappen met Johan Christian Bach en Amadeus Mozart zijn beroemd. Speciaal voor haar schreef Mozart zijn Vioolconcert No.3 in G majeur. Een geweldig muziekstuk dat doet vermoeden dat Amadeus een beetje verliefd was.

Bladzilveren pot warm silver met strelitzia nicolai

Kew Gardens

Naast heel veel meer was Charlotte ook een goed opgeleide botanicus. Zij was de grondlegger van de wereldberoemde Kew Gardens in Londen met inmiddels meer dan 50.000 verschillende planten. Logisch dus dat één van de mooiste bloemen die we kennen naar haar is vernoemd. De Strelitzia regina. Koningin onder de bloemen. Ook bekend onder de naam Paradijsvogelbloem, Paradijsvogelplant of Vogelkopbloem. Zonder bloem is het ook een prachtplant om te zien. Past in elk kantoor, tilt elke ruimte naar een hoger niveau. Zeker in deze heerlijke bladzilveren pot Warm Silver.

Bladzilveren pot Warm silver met Strelitzia nicolai: als de liefde van de componist voor zijn muze!


Pot

Naam Bladzilver Warm silver
Hoogte 90cm
Diameter 34cm

Plant

Wetenschappelijke naam Strelitzia nicolai
Nederlandse naam Paradijsvogelbloem
Land van herkomst Afrika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zonnig, halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Strelitziakweker Hein van Hemert is een echt specialist. Hierbij enkele verzorgingstips van hem. 1. Zet Strelitzia’s altijd op een plek waar ze veel zonlicht kunnen ontvangen. 2. Geef de planten één keer per week water en wel zoveel dat de grond na een week net droog is. 3. Bruine bladeren en uitgebloeide bloemen gewoon afknippen. 4. Pas verpotten als de pot letterlijk te klein wordt, meestal om de 3 à 4 jaar. 5. In voorjaar en zomer om de 6 tot 8 weken vloeibare voeding toedienen.

Prijs

400,-