053

Bladzilveren pot Warm Gold met Caryota mitis

Werp één blik op een blad van de Caryota mitis en je weet meteen waarom deze kantoorplant ook wel Visstaartpalm of Vinnetjespalm wordt genoemd. Als op een Escherschilderij buitelen de groene vissenstaarten over elkaar. Prachtig om te zien. Deze palm heeft zijn oorsprong in tropisch Azië. Daar, in het wild, kunnen de verschillende stammen waaruit één palm bestaat, wel vijftien meter hoog worden. In onze kantoren blijft de groei van de Caryota mitis bescheiden. Maar dat is eigenlijk wel zo fijn.

Bladzilveren pot warm gold met caryota mitis

Opborrelende creativiteit

Wist je dat één groene plant in de buurt van een werkplek de creativiteit van medewerkers significant verbetert? Onderzoekers denken dat het te maken heeft met de rust die een grote plant uitstraalt. Kijk maar eens naar deze Visstaartpalm in de prachtig combinerende bladzilveren pot met een warme, gouden uitstraling. Een pot plantcombinatie die garant staat voor sereniteit gekoppeld aan een continue stroom borrelende scheppingskracht. Hoef je bijna niks voor te doen. De Vinnetjespalm heeft weinig nodig om op elke plek lekker te groeien.

Bladzilveren pot Warm Gold met Caryota mitis: Groene Escheriaanse Visstaarten in een gouden gloed!


Pot

Naam Bladzilver Warm gold
Hoogte 90cm
Diameter 34cm

Plant

Wetenschappelijke naam Caryota mitis
Nederlandse naam Visstaartpalm
Land van herkomst Azië
Verzorging Makkelijk
Standplaats Schaduw, halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De Caryota mitis vindt het lekker als de potgrond een beetje vochtig is. Niet kletsnat, want dan is er kans op wortelrot. Af en toe even voelen voor de zekerheid is het beste. Het is de natuur van palmen als deze visstaart dat er af en toe bladeren verkleuren en afsterven. Is geen probleem, hoort erbij. Pak een schaar uit je bureaula en knip de verdorde stengel er gewoon af. Zie je wel, niks aan de hand, hij staat alweer te stralen!

Prijs

400,-