063

Bladzilveren pot Warm gold matt met Dracaena compacta

Elke familie kent leden die zich wat beter voelen dan de rest. Die een klein beetje neerkijken op de anderen. Een klein beetje maar, omdat ze de familie trouw zijn en nooit hun nest zullen bevuilen. Eigenlijk is Dracaena compacta zo’n beetje het deftige neefje in de Dracaena-familie. Kijk hem daar maar eens staan met zijn wirwar aan stammetjes en de naar de hemel wijzende compacte clustering van diepgroene bladeren. Met onze bladzilveren pot Warm gold matt vormt het een indrukwekkende verticale combinatie.

Bladzilveren pot warm gold matt met dracaena compacta

Langzame groeier

Zie het gerust als een soort van eerbiedwaardige ode aan een hogere macht. Als je in die positie zit en je ziet er zo mooi uit als de Dracaena compacta, dan mag je je misschien wel een beetje deftig voelen. Een beetje. De compacta groeit niet zo snel. Dus als je gaat snoeien, moet je goed weten wat je doet. De verwijderde delen groeien niet snel weer aan. Weet echter wel dat je gele en bruine bladeren gerust kunt afknippen. Dat langzaam groeien zorgt er trouwens ook voor dat de compacta een fijne kantoorplant is. Het is namelijk heel mindfull om in de loop van een jaar de groei bij te houden. Bijzonder ontspannend.

Bladzilveren pot Warm gold matt met Dracaena compacta: als een ode aan een hogere macht!


Pot

Naam Bladzilver Warm gold matt
Hoogte 90cm
Diameter 34cm

Plant

Wetenschappelijke naam Dracaena compacta
Nederlandse naam Drakenbloedboom
Land van herkomst Amazonegebied
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Zet de compacta niet in de volle zon en geef hem gemiddeld water. Dan komt het helemaal goed. Wist je trouwens dat de Dracaenafamilie wel meer dan honderd leden telt. Ze staan erom bekend meerstammig te zijn. Bij sommige Dracaenasoorten staan de bladeren van de plant dicht op elkaar en vallen over elkaar heen als de huidschubben van een draak. In het wild produceren sommigen Dracaenas tijdens hun levenscyclus af en toe een helderrode hars. Vandaar de Nederlandse naam Drakenbloedboom.

Prijs

400,-