054

Bladzilveren pot Deep Earth met Cordyline glauca

Cordyline glauca is één van de vele zijtakken uit de plantenfamilie met de botanische naam C. terminalis. De diepgroene leerachtige bladeren met rode accenten tillen elke ruimte naar een hoger niveau. In de Aziatische en Nieuw-Zeelandse jungle groeit Cordyline glauca in de schaduw van grote woudreuzen. Hij voelt zich daar lekker in het niet te felle licht en de hoge luchtvochtigheid. Maori’s aten vroeger geroosterde delen van bepaalde Cordyline families als snack voor de lekkere trek. Misschien denk je nou: mmm, dat lijkt me een lekker vieruurtje. Wij raden dat af. Onze Cordyline glauca is gewoon te mooi om op te eten.

Bladzilveren pot deep earth met cordyline glauca

Zeer precies ambachtswerk

Wij van Oasegroen ontwerpen en produceren onze potten in nauwe samenwerking met een eeuwenoud Vietnamees familiebedrijf. Ze bakken de potten en zijn verantwoordelijk voor de afwerking. Zo ook voor de finishing van deze bladzilveren pot Deep Earth. Het is zeer precies ambachtswerk en vakkennis dat al generaties lang in de familie wordt doorgegeven. De Cordyline glauca voelt zich helemaal op zijn gemak in deze pot. Soms is geluk niks anders dan een perfect passende pot plantcombinatie!

Bladzilveren pot Deep Earth met Cordyline glauca : soms is geluk een stralende pot plantcombinatie!


Pot

Naam Bladzilver Deep earth
Hoogte 90cm
Diameter 34cm

Plant

Wetenschappelijke naam Cordyline glauca
Land van herkomst Nieuw Zeeland en Azië
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De Cordyline glauca is makkelijk te onderhouden. Zet hem in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de aarde vochtig is, maar niet kletsnat. Af en toe water geven is genoeg. Weet je het niet zeker, voel dan even of de grond vochtig genoeg is. Of plaats een vochtigheidsmeter bij de plant. Dan ben je altijd op de hoogte van de actuele stand van zaken.

Prijs

400,-