071

Artstone pot zwart met Scindapsus Epipremnum aureum

Het was de Spaanse ontdekkingsreiziger Alvaro de Mendana de Neira die in 1586 als eerste Europeaan op de Salomonseilanden arriveerde. Varend vanuit Peru was hij ervan overtuigd dat hij hier het mythische goud van Salomon zou vinden. Daarom vernoemde hij deze eilanden ten oosten van Nieuw Guinea naar de beroemde Bijbelse Koning. Helaas voor hem vond hij weinig goud, maar ontmoette hij wel een bijzonder agressieve bevolking. In de regio alom gevreesde Koppensnellers en kannibalen. Nog steeds gelden er reiswaarschuwingen voor deze eilanden vanwege criminaliteit, corruptie, malaria en aardbevingen.

Artstone pot zwart met scindapsus epipremnum aureum

Bounty-eilanden

Heel jammer allemaal, want het zijn wonderschone Bounty-eilanden met een heerlijk klimaat en een schitterende natuur. Dat was ook de mening van Alvaro de Mendana de Neira. Hij vond vooral de Scindapsus Epipremnum aureum erg mooi. Wij zijn het helemaal met hem eens. Het is een prachtplant. Een geweldige klimmer die geen hoge eisen aan de verzorging stelt. Zet hem niet in de volle zon. Geef hem een keer per week water. Maar eigenlijk is ook dat niet perse nodig, dankzij deze Artstone pot zwart. Die heeft onderin een uniek drainagesysteem, dat ervoor zorgt dat een plant altijd de juiste hoeveelheid water krijgt. Gemak dient tenslotte de mens.

Artstone pot zwart met Scindapsus Epipremnum aureum: ook geliefd bij Koppensnellers en kannibalen!


Pot

Naam Artstone zwart
Hoogte 49cm
Diameter 28cm

Plant

Wetenschappelijke naam Scindapsus Epipremnum aureum
Nederlandse naam Scindapsus
Land van herkomst Salomonseilanden
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw, schaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De Scindapsus Epipremnum aureum hoort tot de top-10 van luchtzuiverende planten. Dat is erg fijn als je op een kantoor zit vol zoemende computers, ratelende printers en transpirerende collega’s. Geweldig dat je een groene vriend in de buurt hebt die ervoor zorgt dat de leefbaarheid in een ruimte met sprongen vooruit gaat.

Prijs

180,-