024

Alegria Egg vase met Streltizia reginae

‘Ode aan het vreugde ei’, zo kunnen we de pot in deze pot plant combinatie gerust noemen. ‘Alegria’ betekent vreugde in het Portugees en ‘egg’ verwijst naar de vorm. Een sierlijke vorm in elegant antraciet. Met zijn hoogte van 70 centimeter is hij in kleinere huiskamers prominent aanwezig. Dat mag ook, want het is een prachtig object. In de verte doet deze combinatie ook een beetje aan een badmintonshuttle denken. Met de ranke stelen en fijne bladeren van de Strelitzia reginae als veertjes.

Plantenbak alegria egg vase met streltizia reginae

Paradijsvogelbloem

De Strelitzia reginae is in de 19e eeuw vernoemd naar koningin Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Dat was de vrouw van de toenmalige Engelse koning George III. Het is terecht dat de plant als koninklijk wordt gezien. Als de Strelitzia reginae bloeit krijgen we de wonderschone paradijsvogelbloemen te zien. In het land van herkomst, Zuid-Afrika, wordt hij ook wel vogelkopplant genoemd, of paradijsvogelplant. Wereldwijd beschouwen mensen de Strelitzia reginae als één van de mooiste, meest exclusieve kamerplanten.

Alegria Egg vase met Streltizia Reginae: Een Koninklijke, vreugdevolle combinatie


Pot

Naam Alegria egg vase
Hoogte 70cm
Diameter 65cm

Plant

Wetenschappelijke naam Strelitzia reginea
Nederlandse naam Paradijsvogelbloem
Land van herkomst Zuid Afrika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zon / halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Onze Alegria egg vase is een eenvoudig ogende pot die er gul voor zorgt dat alle aandacht naar de plant gaat. De coating op de pot geeft structuur aan het geheel. De Strelitzia reginae is exclusief, en toch niet moeilijk te verzorgen. Hij groeit scheut voor scheut in de breedte en de hoogte. In het voorjaar, als de temperaturen aangenaam zijn, kan de plant gerust naar buiten, om vreugde te brengen op het terras.

Prijs

560,-