003

Mississippi white vase met Strelitzia nicolai

‘Mississippi’, de wereldhit van Pussycat. Misschien zongen de dames van deze Limburgse band niet over de rivier, maar over onze Mississippi white vase met Strelitzia nicolai. Hmmm, waarschijnlijk niet. Toch zal het ons niet verbazen als iemand ooit een ode brengt aan deze oogstrelende pot plant combinatie. Neem nou de vaas van hoogwaardig wit hoogglans polyester en parelmoerschelpen. Elke schelp is met de hand geselecteerd en ambachtelijk ingelegd in de bovenste kraag van de vaas. Echt een plaatje.

Mississippi white vase met strelitzia nicolai

Paradijsvogelplant

De Strelitzia nicolai in de vaas komt oorspronkelijk uit Zuid Afrika en wordt daar ook paradijsvogelplant genoemd. Niet verwonderlijk als je kijkt naar de vorm en de prachtige kleuren van de bloeiende bloemen. Helaas bloeit de Strelitzia bijna nooit in onze huiskamers. Ons klimaat is niet geschikt. Om iedereen toch te laten genieten van de pracht van deze plant, maakten wij hem na. De bladeren en de bloemen zijn superrealistisch. Zelfs Zuid-Afrikanen hebben moeite onderscheid te maken tussen echt en namaak. Mississippi white vase met Strelitzia nicolai, i remember you.

Mississippi white vase met Strelitzia nicolai: een pot plant combinatie om over te zingen!


Pot

Naam Missisipi white vase
Hoogte 124cm
Diameter 40cm

Kunstplant

Wetenschappelijke naam Strelitzia nicolai
Hoogte 80cm
Diameter 100cm
Kwaliteit Niet van echt te onderscheiden blad en bloemen

Achtergrondinformatie

De kleuraccenten van de schelpen in de Mississippi white vase lopen uiteen van beige naar blauw en paars. Bijzonder is ook de subtiele camouflagetekening in de schelpen. Dit natuurproduct in combinatie met het polyester geeft een mooi plaatje. In bovenstaand geval is de Strelitzia een kunstbloem met stelen die afwisselend donkerpaarse en zwarte schutbladeren hebben. Daar binnenin zit de witte bloem. In het echt bloeit een Strelitzia niet als kamperplant.