007

Vita oval eggshell brown met paarse orchideeën

Een eggshell oval, ofwel in goed Nederlands: een ovale potvaas van eierschalen. Wat moeten we ons daar eigenlijk bij voorstellen? Wel, het is een heel bijzonder product, gemaakt van de schalen van eendeneieren. De techniek wordt met name in het Verenigd Koninkrijk toegepast. Elke vaas is uniek, nauwgezet in elkaar gezet door gespecialiseerde vaklui. Dezelfde vakmensen breken de eierschalen met de hand. Vervolgens worden de schalen gebakken, wat een bijzondere kleur oplevert. Hierna worden de stukjes eierschaal handmatig heel nauwkeurig ingelegd, als een mozaïek. De ondergrond is vaak van bamboe.

Vita oval eggshell met paarse orchideeën

Verfijnde vaas

Deze eggshell potvaas oogt bescheiden. Daarom is het fijn te weten dat er zo’n bijzonder verhaal achter zit. Dit stukje vakmanschap, deze verfijnde vaas verdient een elegante inhoud. De Phalaenopsis orchidee Paars, die soms ook vlinderorchidee wordt genoemd, voldoet daar perfect aan. Kijk die bloemen, die luchtwortels en die gespikkelde bladeren die zo kenmerkend zijn voor deze schitterende plant. Kijk hoe natuurgetrouw het allemaal oogt.

Vita oval eggshell brown met Phalaenopsis orchidee Paars: verfijnde elegantie van Oasegroen!


Pot

Naam Vita oval eggshell brown
Hoogte 50cm
Lengte 80cm
Breedte 25cm

Kunstplant

Wetenschappelijke naam Phalaenopsis Orichidee Grandoflora
Hoogte 65cm
Breedte 100cm
Kwaliteit Zeer natuurgetrouw. De gespikkelde bladeren zijn kenmerkend voor deze soort orchidee.

Achtergrondinformatie

De Vita oval eggshell brown is zo bijzonder, omdat de gebroken eierschalen handmatig worden aangebracht. Vervolgens worden de naden van de schalen opgevuld, met als resultaat lichte of donkere voegen. Deze werkwijze creëert een soort van luipaardmotief dat deze pot bijzonder aantrekkelijk maakt. De namaak Phalaenopsis orchideeën Paars ogen bijzonder realistisch, dankzij levensechte details als vlekjes op het blad en krachtige kleurnuances die zich opbouwen vanuit het middelpunt van de bloem.