073

Schelpenpot wit met Philodendron scandens

Brasil, lalalalalalalala, lalalalalalalala, lalalalalalalala, Brasil, enzovoort, etcetera. Denk er trompetten bij, trommels, steeldrums, een stevige housebeat en een koor enthousiaste lalalala-zingers en het is feest. Hier ook. De Philodendron scandens heeft vaak ‘Brasil’ achter zijn naam staan. Simpelweg omdat het een aantrekkelijke plant is. Scandens is Latijn voor ‘klimmend’ en dat doet deze Philodendron volop. Hij kan tot acht meter groot worden. Als je hem op een goede manier leidt en steunt, wordt hij langzaam maar zeker steeds bepalender in een ruimte. In een serre of een grote kamer is dat indrukwekkend om te zien.

Philondendron scandens in een hoge witte vaas van schelpen

Win win win

Al dat groen doet een mens deugd. Het is alom bekend dat grote, groene planten de sfeer op kantoor verhogen, de stress verlagen en de lucht zuiveren. Dat is een win win win situatie. Zeker als het gaat om de Philodendron scandens die net als zijn hele familie nauwelijks verzorging nodig heeft. Het is wel belangrijk dat je hem niet in de volle zon zet. In de wouden van Zuid- en Midden Amerika, zijn natuurlijke leefomgeving, klimt hij ook in de halfschaduw langs de stammen en takken van bomen omhoog. Wij vinden hem heel mooi in deze bijzondere schelpenpot passen. Een pot plantcombinatie van hoog niveau.

Schelpenpot wit met Philodendron scandens


Pot

Naam Schelpenpot wit
Hoogte 80cm
Diameter 36cm

Plant

Wetenschappelijke naam Philodendron scandens
Nederlandse naam Philodendron
Land van herkomst Zuid Amerika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De Philodendron scandens wordt in het Engels ook wel de Heartshaped Philodendron genoemd, vanwege de hartjesvorm van de bladeren. Echte liefhebbers gaan een stukje verder en noemen hem sweetheart plant. O sweetheart of mine, can you hear me calling, a million times, i love you so… Pak dus je steelgitaar, banjo en bas en zet het op een zingen. Jouw Philodendron scandens zal het zeker waarderen.

Prijs

300,-