015

Pot Mother of Pearl blue vase met Rhipsalis micrantha

‘De zee, de zee, klotst voort in eindeloze deining’, schreef de dichter Willem Kloos ooit. Deze pot plant combinatie van Mother of Pearl blue vase met Rhipsalis micrantha is eigenlijk ook een soort ode aan de zee. De pot is namelijk ingelegd met parelmoer, de binnenkant van een schelp. En de Rhipsalis micrantha wordt ook wel koraalcactus genoemd. Als de plant bloeit, heeft hij oranjegele bloemetjes die doen denken aan bepaalde soorten poliepen die samen het koraal vormen.

Pot mother of pearl blue met rhipsalis micrantha

Dansende botten

De plant komt oorspronkelijk uit de jungle van Midden- en Zuid Amerika. Onder het dichte bladerdak van talloze woudreuzen gedijt hij het beste. Dat betekent ook dat hij bij jou thuis weinig zonlicht nodig heeft. En ook niet veel water. Wist je trouwens dat de koraalcactus in het Engels ook wel dancing bones cactus wordt genoemd, vanwege de takken die op botjes lijken. Hoe dan ook: de koraalcactus is geen koraal en geen cactus, maar gewoon een vrolijke plant waar je zelf ook blij van wordt.

Pot Mother of Pearl blue vase met Rhipsalis micrantha: gewoon een vrolijke plant


Pot

Naam Mother of Pearl blue vase
Hoogte 110cm
Diameter 55cm

Plant

Wetenschappelijke naam Rhipsalis micrantha
Nederlandse naam Koraalcactus
Land van herkomst Zuid- en Midden-Amerika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw/ schaduw
Water Weinig
Bloeikleur Roze kleine bloemen, komt amper voor

Achtergrondinformatie

De Mother of Pearl blue vase is zeker geen alledaagse pot. Hij ziet er bijzonder uit en hij wordt op een bijzondere manier gemaakt. Het begin met een zorgvuldige keuze van de schelpen. Die worden gevouwen en gesplitst ze. Daarna sorteren we ze om ze vervolgens in de juiste vorm te slijpen. Aan de hand van schelpen en vormen leggen we in een werk- en productietekening vast in welke volgorde de schelpdelen op het lichaam van de pot worden bevestigd. Schelp voor schelp, stukje voor stukje krijgt de pot zo gestalte. Het gaat om details, om groot en klein, om precisiewerk. Maar dan heb je ook iets. Kijk die rijkdom uit de zee eens uitwaaieren over de pot!

Prijs

990,-