059

Pot Artstone zwart met Dracaena surculosa

Wereldwijd voeren botanisten al jarenlang een discussie over Dracaena. Is het nou een boom of een struik? En wat voor struik dan precies? Is het bamboe? Het is niet aan ons om deze discussie op deze plek te beslissen. We horen of lezen het te zijner tijd wel als de hooggeleerde dames en heren er uit zijn. Wat we wel weten is dat de Dracaena surculosa een hele mooie plant (of boom of struik) is. Hij laat lekker informeel zijn bladeren hangen. Kris kras door elkaar. Laat maar waaien. De eerlijkheid gebied ons wel te zeggen, dat de stengels op bamboe lijken. Dat dan weer wel. Maar nergens een panda te bekennen. Dus…

Pot artstone zwart met dracaena surculosa

Mother of dragons

Dracaena is Latijn voor draak en surculosa staat voor telgen, wat een ander woord voor kinderen is. Het gaat in dit geval dus om drakenkinderen. De ‘Mother of dragons’ komt uit de tropen. Daar ligt de oorsprong van deze familie. Bij ons staat hij bekend als de Drakenbloedboom, maar alleen omdat een ver familielid in de tropen soms vuurrood hars afscheidt. Het drakenbloed. Misschien wordt de naam ooit wel Drakenbloedstruik of Drakenbloedbamboe. We wachten het rustig af en genieten ondertussen van deze gezellige kantoorplant.

Pot Artstone zwart met Dracaena surculosa: een gezellig groepje Drakenkinderen op kantoor!


Pot

Naam Artstone zwart
Hoogte 49cm
Diameter 28cm

Plant

Wetenschappelijke naam Dracaena surculosa
Nederlandse naam Drakenbloedboom
Land van herkomst Amazonegebied
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Net als bij andere Dracaena’s is de verzorging van de surculosa erg makkelijk. Zeker omdat hij in een pot staat van Artstone. Die heeft onderin een uniek drainagesysteem, dat ervoor zorgt dat een plant altijd de juiste hoeveelheid water krijgt. Erg makkelijk als je geen groene vingers hebt. Verder hoef je er alleen maar voor te zorgen dat de plant niet in direct zonlicht staat. Dat is logisch, want zijn familie in de tropen groeit ook in de schaduw van de woudreuzen.

Prijs

180,-