057

Pot Artstone zwart met Dieffenbachia maroba bush

Je zou wel willen, maar je hebt niet vaak de tijd om over de machtige Amazone rivier te varen. Traag stromend van de Andes tot aan de Atlantische oceaan. Dwars door de groene, oneindig lijkende oerwouden van Zuid Amerika. Zoveel vakantiedagen heb je niet eens. Misschien kan een Dieffenbachia maroba bush een beetje helpen om je het gevoel van de Amazone te geven. Het is een prachtige tropische plant. Met grote bladeren, waarvan de tekening met een beetje fantasie ook doet denken aan een rivierdelta.

Pot artstone zwart met dieffenbachia maroba bush

Elegante ontvouwing

Met een Dieffenbachia haal je dus de Amazone in je kantoor. Het is leuk om naast het harde werken te bestuderen hoe deze plant groeit. Elk blad begint als een scheut die uitgroeit tot een soort koker. Binnen enkele dagen ontvouwt die koker zich op een bijzonder elegante manier tot een volwaardig blad met een unieke tekening. Prachtig om te zien. Als je er tijd voor hebt natuurlijk. Verder is de verzorging van onze Dieffenbachia heel eenvoudig. Hij houdt van zonnig, gemiddeld water, liever niet op de tocht.

Pot Artstone zwart met Dieffenbachia maroba bush: breng de Amazone in je kantoor!


Pot

Naam Artstone zwart
Hoogte 70cm
Diameter 37cm

Plant

Wetenschappelijke naam Dieffenbachia maroba bush
Land van herkomst Amazonegebied
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zonnig
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De Dieffenbachia is een geliefd lid van de aronskelkfamilie. Hij is vernoemd naar de Oostenrijker Joseph Dieffenbach (1796-1863) die in zijn tijd de hoofd hovenier was van de keizerlijke tuinen rondom Schloss Schonbrunn in Wenen. Weet je wel: het paleis van keizerin Sissi! Misschien een leuk weetje voor als je hier op vakantie bent. Sinds 1996 staan deze tuinen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. De overlevering zegt niet of in deze tuinen ook Dieffenbachia’s te zien zijn. Misschien is het een idee om daar een speurtocht van te maken als je toch in Wenen bent.

Prijs

300,-