058

Pot Artstone grijs met Rhapis excelsa

Je hebt makkelijke planten en makkelijke planten. Deze Rhapis excelsa staat wereldwijd bekend als één van de makkelijkste interieurplanten die er zijn. Oorspronkelijk komt hij uit het zuiden van China en van Taiwan. Zo’n 500 jaar geleden was het al een populaire binnenplant in Japan. Het is ook een ideale kantoorplant, want hij produceert niet alleen zuurstof. Het is een held als het gaat om het zuiveren van lucht. Denk aan giftige gassen zoals ammoniak, formaldehyde, xyleen en CO2. Dat is geen geringe prestatie.

Pot artstone grijs met rhapis excelsa

Stokpalm of bamboepalm

Naast die voortreffelijke eigenschappen is de stokpalm of bamboepalm zoals hij in het Nederlands wordt genoemd, ook erg mooi. Als je goed naar de stengels kijkt, begrijp je waar de naam bamboe vandaan komt. De Latijnse vertaling van Rhapis excelsa verklaart trouwens ook veel. Rhapis betekent roede. Excelsa staat voor excelleren of uitblinken. Ja, een excellerende roede, die ook nog eens zijn naam eer aandoet. Je zult hem namelijk af en toe moeten inkorten, omdat hij anders wel heel groot wordt.

Pot Artstone grijs met Rhapis excelsa: een excellerende roede die zijn naam eer aandoet!


Pot

Naam Artstone grijs
Hoogte 49cm
Diameter 28cm

Plant

Wetenschappelijke naam Rhapis excelsa
Nederlandse naam Stokpalm
Land van herkomst uid-China
Verzorging Makkelijk
Standplaats Schaduw, halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Zoals geschreven is de Bamboepalm erg makkelijk te verzorgen. Zet hem het liefst niet in direct zonlicht. Geef hem dusdanig water dat de grond een beetje vochtig aanvoelt. Niet kletsnat, want dat is niet goed voor de wortels. Maar ja, als je deze pot plancombinatie koopt, hoef je je over het water geen zorgen te maken. Artstone potten hebben onderin een uniek drainagesysteem, dat ervoor zorgt dat een plant altijd de juiste hoeveelheid water krijgt. Handig voor iedereen.

Prijs

180,-