060

Pot Artstone grijs met Ficus lyrata

Als je nou wilt stoppen met roken en het gaat niet zo makkelijk, moet je misschien eens een Ficus lyrata in de buurt van je bureau zetten. In Nederland noemen we hem de Tabaksplant en het kan zomaar zijn dat alleen al het kijken naar deze plant kan voorkomen dat je weer zin krijgt in een peuk. Of niet natuurlijk. Deze ficussoort wordt ook wel Vioolplant genoemd, omdat de bladeren precies lijken op het gelijknamige strijkinstrument. Omdat vroegere botanici in het blad van de plant de vorm van een lier zagen, noemden ze hem lyrata.

Pot artstone grijs met ficus lyrata

Lyrata is een wurgvijg

In het wild groeit de lyrata onderin de regenwouden van West Afrika. In een strook van Kameroen tot Sierra Leone. Eigenlijk is het een zogeheten wurgvijg. Dat is een plant die als epifyt (organisme dat leeft op een ander organisme zonder er voedingstoffen aan te onttrekken) hoog in een boom groeit en zijn wortels naar beneden laat groeien. Uiteindelijk verstikken de wortels de gastboom. Niet leuk. Gelukkig hoeven we daar op kantoor niet bang voor te zijn. Deze ficus wurgt niemand, maar verhoogt de sfeer in elke ruimte waar hij staat. Gewoon, omdat ie zo mooi is.

Pot Artstone grijs met Ficus lyrata: een sfeerverhoger met vele namen!


Pot

Naam Artstone grijs
Hoogte 90cm
Diameter 42cm

Plant

Wetenschappelijke naam Ficus lyrata
Nederlandse naam Tabaksplant
Land van herkomst Afrika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zonnig, halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De lyrata is misschien wel de sterkste ficussoort, een lid van de moerbeifamilie. Hij heeft veel kwaliteiten. Wist je bijvoorbeeld dat de lyrata de ideale plant is om de akoestiek in galmende ruimtes te verbeteren? De verzorging is niet moeilijk. Het belangrijkste wat je moet weten is dat de grond in de pot altijd een beetje vochtig is. Met deze pot plantcombinatie is ook dat simpel. Artstone potten hebben onderin namelijk een uniek drainagesysteem. Dat zorgt ervoor dat een plant altijd de juiste hoeveelheid water krijgt. Verder is het goed om de plant gedeeltelijk of helemaal in de zon te zetten. Dat vindt ie lekker!

Prijs

350,-