062

Pot Antraciet keramiek met Philodendron xanadu kunstplant

Geweldig hoe planten aan hun naam komen. Neem nou de Philodendron xanadu. Het eerste deel verwijst naar de plantenfamilie uit Midden- en Zuid Amerika. Xanadu is een verhaal apart. Dat is een haast mythologisch stad die de Mongoolse heerser Koeblai khan vanaf 1256 liet bouwen als zijn zomerverblijf. De Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo bezocht de stad in 1275 en schreef erover. Hij verhaalde over een waanzinnig rijke stad vol eten, fonteinen, overdadige tuinen, dierentuinen, weides met de meest bijzondere dieren, waaronder kuddes albinopaarden en sneeuwwitte koeien. Zo’n honderd jaar later werd Xanadu door rebellen van de Witte Lotus in brand gezet.

Pot antraciet keramiek met philodendron xanadu kunstplant

Land van plezier

In zijn bloeitijd was de stad dus een hoorn van overvloed. De mythe werd nog eens versterkt door de Britse dichter Samuel Coleridge. Die schreef onder invloed van grote hoeveelheden opium in 1816 over Xanadu als ‘A stately pleasure dome’. Ofwel een land van plezier, een waar lustoord. Sindsdien wordt Xanadu in die context gebruikt. Onze Philodendron Xanadu past mooi in de beeld. Wuivende grote bladeren waaronder je kunt liggen op een Romeinse sofa of zo. Drinkend van stromen champagne, knabbelend aan rijpe druiven in gezelschap van schaars geklede medemensen.

Pot Antraciet keramiek met Philodendron xanadu kunstplant: een stukje lustoord op kantoor!


Pot

Naam Antraciet keramiek
Hoogte 90cm
Diameter 40cm

Kunstplant

Wetenschappelijke naam Philodendron xanadu kunstplant

Achtergrondinformatie

De Philodendron xanadu kunstplant is uitermate geschikt voor op kantoor. Hij vraagt nauwelijks onderhoud. Misschien af en toe met een stoffer erover. En verder, genieten maar van deze mooie kunstplant die nauwelijks van echt te onderscheiden is. Met wellicht af en toe een mijmering over kuddes albinopaarden, rivieren vol wijn, wuivend groen en Mongoolse heersers. En daarna weer aan het werk natuurlijk.

Prijs

350,-