044

Polystone Nathan James antraciet vlakken met Asparagus plumosus

Hoera! Het is weer aspergetijd! In het voorjaar wordt deze delicatesse uit de grond gehaald en verschijnt op je bord in combinatie met wat ham, echte boter en een eitje of met gerookte zalm en gesmolten kaas. Heerlijk smullen! O nee, toch niet, dit is de Asparagus plumosus, de Zuid Amerikaanse, Afrikaanse of Zuidoost Aziatische familie van ons ‘witte goud’. Ook niet te versmaden trouwens. Kijk maar eens naar die tere, varenachtige, frisgroene blaadjes. Hij groeit vlot zodat je al snel een mooie, volle groene kop in je huiskamer hebt.

Polystone nathan james antraciet vlakken met asparagus plumosus

Vijfhoekige vlakken

De Asparagus vormt een bijzondere combinatie met onze lichtgewicht pot van polystone. Die is strak, maar dankzij de grove structuur die doet denken aan een droog gevallen zoutmeer of dorre kleigrond, oogt hij ook heel natuurlijk. Polystone is een mengsel van gemalen steen met polyester. Het geheel ziet er uit als een degelijke pot van massief aardewerk en toch is hij helemaal niet zwaar. De vijfhoekige vlakken die doen denken aan steeldrums geven een vervreemdend accent aan de combinatie.

Polystone Nathan James antraciet vlakken met Asparagus plumosus: Lichte plant in een lichte pot!


Pot

Naam Polystone Nathan James antraciet vlakken
Hoogte 110cm
Diameter 46cm

Plant

Wetenschappelijke naam Asparagus plumosus
Land van herkomst Zuid-Amerika, Midden-Afrika en Zuid-Oost Azie
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Wij vinden de Asparagus plumosus heel goed combineren met de Polystone Nathan James (wist je trouwens dat Nathan James een Amerikaans marineschip was, maar dit terzijde). Het contrast van massief ogende grijze pot met de delicate, luchtige en tere groenheid van de aspergeplant is een mooi voorbeeld van ‘opposites attract’. De Asparagus is een makkelijke plant. Geef hem wat ruimte, dan kan hij mooi doorgroeien in al zijn grilligheid. Het resultaat is altijd sensationeel!

Prijs

650,-