002

Pattern vase medium ember met Asplenium nidus

Kijk eens wat een mooie pot plant combinatie van pattern vase medium ember met een Asplenium nidus erin. We horen je denken: waar heb je het over? Nou over deze prachtige vaas van polystone, een combinatie van gemalen steensoorten met kunsthars. Pattern betekent dat er een patroon op staat. In dit geval zorgt de tekening voor reliëf en diepte. Ember verwijst naar de kleur en de structuur van houtskool. Al met al een vaas die elk interieur naar een hoger niveau tilt.

Pattern vase medium ember met Asplenium nidus

Vogelnestvaren

Zeker als deze Asplenium nidus er in staat. Dat is de Latijnse naam voor vogelnestvaren. Ze groeien van origine in de wouden van Japan, Taiwan en andere zuidoost Aziatische landen. Het is een zeer sterke varensoort met een aantrekkelijk frisgroen blad dat mooi contrasteert met de gitzwarte nerf. Frisgroen, alsof het altijd lente is. De Asplenium staat het liefst in de halfschaduw en heeft niet veel verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond een beetje vochtig blijft en bij grote droogte even natsproeien.

Pattern vase medium ember met Asplenium nidus: alsof het altijd lente is!


Pot

Naam Pattern vase medium ember
Hoogte 90cm
Diameter 48cm

Plant

Wetenschappelijke naam Asplenium nidus
Nederlandse naam Vogelnestvaren
Land van herkomst Japan en Taiwan
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De inspiratie voor de pattern vase ligt in natuurlijke materialen. Een matte finish van het licht ruwe materiaal geeft de pot een rustieke uitstraling. De Asplenium nidus, Nestvaren, maakt het mensen graag gemakkelijk. Als kamperplant, maar in bepaalde delen van Taiwan staat de plant ook op het menu, terwijl de varen vroeger op Hawaï als medicijn werd gebruikt.

Tip: Voorkom dat de bladeren bruin worden vanwege te droge lucht, door met een plantenspuit de varen licht te besproeien.

Prijs

760,-