005

Palawan steel vase met Vriesea saundersii Willem Hendrik de Vriese

Palawan met Vriesea saundersii Willem Hendrik de Vriese; deze pot plant combinatie klinkt als een experimenteel klankdicht, vergelijkbaar met Oote oote boe. De Palawan is echter vernoemd naar een tropisch eiland in de Suluzee, de parel van de Filippijnen. Het is een stralende vaas van geborsteld roestvrij staal, verkrijgbaar in verschillende maten. De postmoderne schoonheid van deze vaas wordt geaccentueerd door de Vriesea, één van de oudste planten die we kennen. Aan zijn naam is een leuke anekdote verbonden.

Exclusieve pot palawan met vriesea

Brabantse botanicus

De Brabander Willem Hendrik de Vriese was in de 19e eeuw een beroemd directeur van de Hortus Botanicus in Leiden. Uit respect vernoemde de Engelse botanicus John Lindley een pas door hem ontdekte onderfamilie van de bromelia’s naar zijn illustere tijdgenoot: Vriesea. Deze planten komen oorspronkelijk uit Midden en Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze als kamerplant gebruikt, zoals deze Vriesea Saundersii. De opvallendste kenmerken zijn de bladeren die over elkaar vallen en zo een trechter vormen waarin water zich kan verzamelen. De bloeiende pluimen zijn roze, rood of geel en bloeien zeer lang.

Palawan vase stainless steel met Vriesea saundersii Willem Hendrik de Vriese: experimenteel, tropisch, postmodern en oeroud


Pot

Naam Palawan vase stainless steel
Hoogte 110cm
Diameter 55cm

Plant

Wetenschappelijke naam Vriesea saundersii | Willem Hendrik de Vriese
Land van herkomst Tropisch regenwoud van Midden Amerika
Verzorging Moeilijk
Standplaats Halfschaduw
Water Gemiddeld
Bloeikleur Geel Rood

Achtergrondinformatie

De bekleding van de Palawan bestaat uit roestvrij stalen platen met elk een andere vorm en grootte. Ze worden handmatig in de goede vorm gebogen en aangebracht op een ondergrond van polyester. Het geeft de pot een hoog driedimensionaal karakter. Van de Vriesea saundersii Willem Hendrik de Vriese staan de afhangende bladeren op een stam. Waar de bladeren aan de stam vastzitten, zien we okselvormige ruimten. Het is belangrijk deze plekjes steeds een beetje nat te houden. Dat gebeurt in het oerwoud ook. Maak de plant verder af en toe wat vochtig met een plantenspuit. We raden ook aan hangende bruine bladeren te verwijderen. Zo blijft de plant in goede conditie.

Prijs

2250,-