028

Old white keramiek vase met Platycerium bifurcatum

De Platycerium bifurcatum, die we meestal Hertshoornvaren noemen, is geen allemansvriend. Geen plant voor iedereen, maar wel voor de liefhebber. Iemand die deze Australische vriend bij tijd en wijle lekker verwendt met een flinke plens kalkloos water, dus het liefst uit de regenton. Iemand die het geen moeite vindt deze bijzondere varen regelmatig met een vernevelaar te besproeien. Kortom, iemand die thuis de tropische omstandigheden nabootst waarin de hertshoornvaren zich het lekkerst voelt.

Old white keramiek vase met platycerium bifurcatum hertshoornvaren

Tropen

In de Australische tropen leeft de Hertshoornvaren op bomen, zonder daar voedsel aan te onttrekken. Het is dus een epifyt. Vandaar dat de plant ook wel wordt verkocht terwijl hij aan een tak of blok hout is vastgemaakt. Dat is niet perse nodig. In deze ruim één meter hoge plantenpot komt hij ook goed tot zijn recht. Wij vinden die antiek witte kleur heel mooi passen bij het varengroen. En ook de Platycerium voelt zich in deze pot op zijn gemak.

Old white keramiek vase met Platycerium bifurcatum: een Australische vriend voor de liefhebber


Pot

Naam Old white keramiek vase
Hoogte 110cm
Diameter 55cm

Plant

Wetenschappelijke naam Platycerium bifurcatum
Nederlandse naam Hertshoornvaren
Land van herkomst Australië
Verzorging Moeilijk
Standplaats Halfschaduw
Water Weinig

Achtergrondinformatie

De Metal glaze ceramic vase is een eigen ontwerp en komt uit onze eigen collectie. De pot van keramiek wordt voor ons op bestelling gemaakt, volledig met de hand. Kleiplaten worden in de mal geslagen en gelijkmatig verdeeld, zodat de pot overal even dik is. Een glazuurlaag geeft de pot zijn tonige witte kleur. De bladeren van de Hertshoornvaren vallen als waaiers over elkaar om zich daarna open te vouwen gelijk een hertengewei. Het viltig laagje op de bladeren beperkt verdamping en maakt dat de plant vocht uit de lucht kan halen. Deze tijdloze plant wordt elk jaar mooier.

Prijs

600,-