038

Old white keramiek vase met Yucca rostrata

Als je het hebt over indrukwekkende planten, kom je al gauw uit bij de Yucca rostrata. Wat een elegantie, wat een uitstraling, wat een incasseringsvermogen. Kan net zo goed tegen woestijnhitte als tegen Elfstedentochtwinters. Komt oorspronkelijk uit het westen van Texas (USA) en het noordoosten van Mexico. Denk Chihuahua, precies, net als het hondje, al blaft onze yucca niet en hoef je er geen blokje mee om. Deze exotische buitenplant is een aanwinst en een eyecatcher voor elke tuin.

Old white keramiek vase met yucca rostrata

Duurzaam

De Yucca rostrata kan in de volle grond, maar komt ook bijzonder goed tot zijn recht in deze old white keramiek vase. Zeg zou zelf: dit is toch een schitterend plaatje! Deze plantenpot hebben we zelf ontworpen en komt dan ook uit de eigen collectie van Oasegroen. Volledig met de hand gemaakt door vaklieden die alles weten van klei, potten bakken, schoonheid en duurzaamheid. Dit is kortom een pot plantcombinatie waar iedereen blij van wordt en waar je nooit genoeg van krijgt. Dat is maar goed ook, want de Yucca kan erg oud worden.

Old white keramiek vase met Yucca rostrata: een combinatie waar je nooit genoeg van krijgt!


Pot

Naam Old white keramiek vase
Hoogte 100cm
Diameter 40cm

Plant

Wetenschappelijke naam Yucca rostrata
Land van herkomst Noordoost-Mexico
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zon
Water Weinig

Achtergrondinformatie

De Yucca is geen snelle groeier. Jaar na jaar komt er een stukje bij. Uiteindelijk zal hij een lange rechte stam hebben met een grote, blauwgroene, sprieterige bol erop. Als na jaren blijkt dat de Yucca te groot wordt voor de old white keramiek vase, dan kun je hem eenvoudig in de volle grond zetten. Zorg er dan wel even voor dat de grond rondom goed water doorlatend is, zodat (overvloedig) regenwater snel wegstroomt. De Yucca is namelijk sterk, maar hij kan niet goed tegen teveel water.

Prijs

480,-