070

Old white ceramic vase met Scindapsus pictus kunst

De Scindapsus pictus is een groenblijvende klimplant die van oorsprong voorkomt in de oerwouden van Bangladesh, Filippijnen, Thailand, Maleisië, Borneo, Java, Sumatra en Sulawesi. Scindapsus betekent: op een klimop gelijkende plant en pictus staat voor beschilderde of gevlekte. We hebben het hier dus over een gevlekte klimop. Die werd in 1879 door de Engelsen naar Europa gebracht. Sindsdien is het een gewilde plant voor thuis of op het werk. Dat is niet vreemd, want NASA ontdekte dat het één van de meest luchtzuiverende planten is die er bestaan.

Old white ceramic vase met scindapsus pictus kunst

Scindapsus Epipremnum

Deze plant is trouwens ook bekend onder zijn Griekse naam Scindapsus Epipremnum. Waarbij Epi ‘op’ betekent en Premnum ‘stengels aan bomen’. Een plant dus die in stengelvorm op bomen groeit. Inderdaad, een klimop. Allemaal leuk om te weten, maar onze Scindapsus voldoet aan geen van de genoemde kenmerken. Het is een perfect nagemaakte kunstplant. Waarom? Nou, soms zijn de omstandigheden in een ruimte niet goed voor een echte plant. Soms bestaat er geen mogelijkheid een plant goed te verzorgen. Soms wil je gewoon een prachtige plant op je kantoor, zonder je zorgen te hoeven maken over het welzijn van het groen.

Old white Ceramic vase met Scindapsus pictus kunst: gewoon een prachtige plant zonder zorgen!


Pot

Naam Old white Ceramic vase
Hoogte 110cm
Diameter 55cm

Plant

Wetenschappelijke naam Scindapsus pictus kunst

Achtergrondinformatie

Deze Old white Ceramic vase komt uit een oude Vietnamese pottenbakkerij. Het is een familiebedrijf met specialisten die alle kennis en kunde van dit ambacht al eeuwenlang van generatie op generatie doorgeven. Wij hebben de potten uit onze eigen collectie zelf ontworpen. Voor de productie hebben we steeds nauw overleg met de familie. Regelmatig bezoeken we de pottenbakkerij, zodat we vol overtuiging de kwaliteit van onze producten kunnen garanderen.

Prijs

500,-