077

Old white ceramic met Sansevieria moonshine

‘Houd de sanseveria hoog’, is een roman van George Orwell uit 1936. Daarin lezen we hoe hoofdpersoon Gordon Comstock er alles aan doet om niet ‘kleinburgerlijk’ te zijn. Die kleinburgerlijkheid wordt wat hem betreft gesymboliseerd door de sanseveria. Een plant die toentertijd in elk huishouden een prominente plek op de vensterbank had. Op zijn dieptepunt probeert Gordon de planten op alle mogelijke manieren om het leven te brengen. Variërend van een bombardement aan uitgedrukte peuken tot een zondvloed aan verschaald bier en wijn. Tevergeefs.

Sansevieria Moonshine in een witte vaas gemaakt van keramiek

Beertje Colargol

Onze Sansevieria moonshine gold dus lange tijd als ouderwets, maar beleeft de afgelopen jaren een bijzondere renaissance als ultieme hipsterplant. Het omslagpunt lag misschien wel in 2005 in het Belgische Nijlen. Daar richtte een huisarts en zijn vrienden de Vereniging tot Herwaardering en Verspreiding van de Sanseveria op. Leden geven hun vrouwentong, zoals de bijnaam van de plant luidt, namen zoals Jerommeke, tante Julia of beertje Colargol. Hoe dan ook, de Sanseveria is hip en trendy en daar zijn we blij mee, want als één plant het verdient is het deze oersterke vrouwentong.

Old white ceramic met Sansevieria moonshine: hippe en trendy vrouwentongen!


Pot

Naam Old white ceramic
Hoogte 90cm
Diameter 40cm

Plant

Wetenschappelijke naam Sansevieria moonshine
Nederlandse naam Vrouwentong
Land van herkomst Afrika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Weinig

Achtergrondinformatie

Zoals we al lazen is de Sansevieria nauwelijks kapot te krijgen. Dat is niet vreemd, want van oorsprong is het een Afrikaanse woestijnplant die gewend is om onder alle omstandigheden te overleven. Hij wordt vrouwentong of roddeltong genoemd, omdat de scherp gepunte bladeren schijnen te lijken op een bijeenkomst van roddelende vrouwen. Daar weten wij dus niks van. Wel weten we dat de combinatie van deze indrukwekkende wit keramische vaas met de sanseveria bijzonder goed gelukt is.

Prijs

350,-