074

Old look terra keramiek vase met Dracaena massangeana

De naam Dracaena massangeana betekent letterlijk ‘Drakenboom die groeit op meerdere, dikke houtachtige stokken’. En zoals we allemaal weten: nomen est omen. De naam is een voorteken, want kijk je naar de afbeelding van deze plant dan zie je precies dat: een boom die groeit op houtachtige stokken. En wat een mooie volle bos bladeren staat er bovenop! Dit is een oersterke plant die met zijn schoonheid en wilskracht elk interieur naar zijn hand zet. Het is daarom ook niet vreemd dat het een zeer populaire plant is. En echt niet alleen in kantoren of bij mensen zonder groene vingers. Alle plantenliefhebbers houden van Dracaena massangeana.

Dracaena massangeana in een lage ronde vaas van keramiek

Blije plant

In Engeland wordt het ook wel de Corn plant genoemd, dat is logisch, want als je je ogen een beetje dicht doet en je kijkt door je wimpers, dan zie je inderdaad een kleine variant van de maïsplant. Een andere bijnaam is Happy plant, simpelweg omdat de plant het altijd doet en hij iedereen blij maakt met zijn frisse kleuren en algehele vrolijke aanwezigheid. Net als van andere Dracaena’s is de Nederlandse bijnaam van de massangeana Drakenbloedboom. De reden daarvan is dat een ver familielid in de tropen soms vuurrood hars afscheidt: het drakenbloed.

Old look terra keramiek vase met Dracaena massangeana: een blije plant in een heerlijke retro pot!


Pot

Naam Old look terra keramiek vase
Hoogte 30cm
Diameter 40cm

Plant

Wetenschappelijke naam Dracaena massangeana
Nederlandse naam Drakenbloedboom
Land van herkomst Afrika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Weinig

Achtergrondinformatie

Onze old look terra keramiek vase doet zijn naam eer aan. Het is een prachtig retro object dat verwijst naar design uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Magnifieke eenvoud waarin elke plant op zijn allerbest oogt. Zeker onze Dracaena massangeana. Het lijkt wel of deze pot en deze plant voor elkaar zijn gemaakt.

Prijs

300,-