032

Mother of pearl circular large black bowl met Pilea Peperomiodes

Kijk nog maar eens terug naar je eigen foto’s uit de jaren zeventig. Of blader door de albums van je ouders. Gegarandeerd dat er ergens op de achtergrond wel een Pilea Peperomiodes mooi staat te zijn. De Pannenkoekplant, want zo kennen we hem ook, was in die tijd super populair. En gelukkig is ie weer helemaal terug, want wij worden wel vrolijk van die frisgroene bladeren die eigenlijk meer aan poffertjes doen denken.

Mother of pearl circular large black bowl met pilea peperomiodes

Geluksmoment

We hebben de Pilea, die oorspronkelijk uit China komt, in een Mother of pearl circular large black bowl gezet. Mooie combinatie! Gespecialiseerde handwerklieden sorteren de schelpen op grootte en kleur en leggen ze in op de body van de vaas. En moet je eens opletten als deze pot plant combinatie in jouw huis staat. En het zonlicht op de witte schelpen valt. Zie je het? Dat magistraal parelmoeren kleurenspektakel? Een geluksmoment dat je er zomaar bij krijgt.

Mother of pearl circular large black bowl met Pilea Peperomiodes: Parelmoeren pot ontmoet Pannenkoekplant!


Pot

Naam Mother of pearl circular large black bowl
Hoogte 25cm
Diameter 42cm

Plant

Wetenschappelijke naam Pilea Peperomioides
Nederlandse naam Pannenkoekenplant
Land van herkomst China
Verzorging Gemiddeld
Standplaats Zon
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Pot en plant passen goed bij elkaar vanwege al die ronde vormen. De platte, muntjesronde bladeren van de Pilea en de bolronde pot. De blaadjes zijn trouwens niet zo groot, maar de plant vormt wel veel blad, zodat je al snel een dichte begroeiing hebt. Zet de Pilea in het licht, maar niet in de volle zon, geef hem regelmatig water, zonder dat de potgrond kletsnat wordt en hij zal je nooit teleurstellen. Vanwege de beperkte hoogte en grootte is dit een ideale pot plant combinatie voor op de vensterbank, op tafel of op een kastje.

Prijs

850,-