072

Mother of pearl blauwe schelp met Asplenium nidus

Als je de Asplenium nidus in zijn natuurlijk omgeving wilt zien, kun je een reis maken naar bijvoorbeeld Gunung Kemiri. Op deze met tropische wouden begroeide berg in de provincie Atjeh, het noorden van Sumatra, is menig exemplaar te bewonderen. Zorg er wel voor dat je een goede conditie hebt en ervaring met bergbeklimmen, want het is een pittige tocht. Kijk onderweg ook eens naar het magische mosbos, dat doet denken aan Lord of the Rings, of Jurrasic Park.

Vaas gemaakt van blauwe schelp gevuld met asplenium nidus

Nestvaren

Steeds hoger ga je en opeens… Kijk naar die boom, naar de aanzet van die dikke tak. In de lichte komvorm groeit de prachtige Asplenium nidus als epifyt. Dat wil zeggen dat hij als gast op een ander organisme groeit, zonder er voedingsstoffen aan te onttrekken. Nu begrijp je zijn bijnaam nestvaren ook beter, want het lijkt een groot groen nest van een reusachtige papagaai. Lukt het je niet om op korte termijn naar Sumatra te reizen, schaf dan gewoon deze schitterende pot plantcombinatie van Oasegroen aan. Het is een feest om er elke dag naar te kijken. Een stukje tropisch welvaren, gewoon op kantoor.

Mother of pearl blauwe schelp pot met Asplenium nidus: een stukje tropisch welvaren op kantoor!


Pot

Naam Mother of pearl blauwe schelp pot
Hoogte 110cm
Diameter 38cm

Plant

Wetenschappelijke naam Asplenium nidus
Nederlandse naam Vogelnestvaren
Land van herkomst Zuidoost Azië
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw, schaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Als een statige kolom rijst deze Mother of pearl blauwe schelp pot de lucht in. Wat een schoonheid. Zeker met het groen van de nestvaren erbovenop. Deze pot wordt op een bijzondere manier gemaakt. Het begin met een zorgvuldige keuze van de schelpen. Die worden gevouwen, gesplitst, gesorteerd en in de juiste vorm geslepen. Schelp voor schelp, stukje voor stukje maken ervaren ambachtslieden het mozaïek vast aan de pot. Het is precisiewerk. Zie die rijkdom uit de zee eens samenkomen met de weelde uit het oerwoud!

Prijs

250,-