033

Metal glaze keramiek schaal met Portuluca grandiflora

Voorjaar! Zomer! Vrolijke kermis! Sprankelende carnaval! Confetti, slingers, ballonnen, spetterende kleuren! Ja, hier bij Oasegroen is het feest, want kijk toch eens naar deze pot plant combinatie. Daar wordt iedereen toch blij van? De Portuluca grandiflora komt van origine uit Zuid-Amerika en daar weten ze alles van feesten en ongecompliceerde vreugde-uitingen. Maar niets houdt je tegen om in alle stilte van deze bloemetjes te genieten.

Metal glaze keramiek schaal met portuluca grandiflora

Schaal van keramiek

We zijn ook best trots op deze keramieke schaal. Komt uit onze eigen collectie. Wordt met de hand gemaakt. Eerst in een mal, dan glazuur erover. Dat zorgt voor een diepe, olieachtige kleur en uitstraling. Daarna wordt deze vaas van keramiek gebakken in een langwerpige oven. Dat is een proces dat acht dagen in beslag neemt. Maar dan heb je ook een topschaal die elk interieur en elk terras naar een hoger niveau tilt! Portuluca grandiflora erin en probeer dan maar eens om niet vrolijk te worden. Lukt niet.

Metal glaze keramiek schaal met Portuluca grandiflora: gegarandeerde vrolijkheid!


Pot

Naam Metal glaze keramiek schaal
Hoogte 30cm
Diameter 60cm

Plant

Wetenschappelijke naam Portulaca grandiflora
Nederlandse naam Postelein
Land van herkomst Zuid-Amerika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zon
Water Weinig

Achtergrondinformatie

De Portulaca grandiflora bloeit van mei tot september. De plant bestaat eigenlijk uit verschillende soorten (vet)planten met elk een eigen kleur. Geel, wit, paars, rood en alles wat er tussen zit. In combinatie met de groene blaadjes en stengels geeft dat een uiterst vrolijk effect. De Portucala houdt van lekker warm, kan goed tegen droogte en is heel makkelijk te verzorgen binnen in huis of buiten op het terras.

Prijs

280,-