001

Argilla round bowl large stonecast met Heliconia wagneriana Red Jewel Pot plant combinatie

Argilla round bowl large stonecast met Heliconia wagneriana Red Jewel

Heliconia’s zijn prachtige planten met bijzondere kleurrijke bloemen en bladeren. Oorspronkelijk komen ze uit tropisch Zuid Amerika en delen van Indonesië. In het wild worden de bloemen bevrucht door kolibries en vleermuizen. Daar hoef je bij ons niet bang voor te zijn. Deze Heliconia’s zijn niet echt. Het is wel bijzondere kunst, want de kwaliteit van de nagemaakte bladeren en bloemen is van een zeer hoog niveau. Ze ogen zo realistisch dat zelfs echte kenners zullen twijfelen. Onze heliconia’s zorgen voor kleur op plekken met weinig daglicht.

Pot Argilla van polystone

De heliconia’s staan in onze pot Argilla, gemaakt van stonecast. Stonecast bestaat uit natuurlijke mineralen zoals gemalen graniet, marmer of speksteen (ook wel soapstone genoemd), gemengd met een vloeibare kunsthars. Met Stonecast kun je alle mogelijke vormen maken. Het materiaal is oersterk, waterdicht en dus geschikt voor buiten en binnen. Onze pot Argilla is ook mooi om te zien, zeker als er een paar fraaie heliconia’s in staan.

Argilla round bowl large stonecast met Heliconia wagneriana Red Jewel: een perfecte combinatie van kunst en cultuur

Pot

NaamArgilla round bowl large stonecast
Hoogte65cm
Diameter50cm

Kunstplant

NaamHeliconia wagneriana Red Jewel
Hoogte90cm
Diameter110cm
KwaliteitNiet van echt te onderscheiden bloemen en blad
Beperkte oplageSeizoensgebonden

Achtergrondinformatie

Tijdens het maakproces van de Argilla pot wordt stonecast in een mal gespoten. De mal zorgt voor patroon en reliëf. De pot heeft een natuurlijke uitstraling dankzij het steenmengsel in de stonecast. In dit geval doet de afwerking denken aan droge, gebarsten klei. De bloemen van Heliconias groeien in de tropische bossen zowel recht opgaand als hangend. De bloem oogt bescheiden en wordt qua schoonheid vaak overtroffen door de gekleurde schutbladeren.

Uitverkocht