013

Graphic vase large bronze met Carex oshimensis Evergreen | Outdoor

We hebben pot plant combinaties voor binnen én voor buiten. Neem deze Carex oshimensis Evergreen zoals ie officieel heet. Hij komt van origine uit Japan en staat het liefst in de halfschaduw. Doet een beetje denken aan een rastakapsel. Zomers muziekje erbij en maar chillen op het terras. Heerlijk toch. De Carex Evergreen is makkelijk te onderhouden en past in elke tuin, op elk terras, zet hem op je balkon of toch binnen. Alles kan.

Graphic vase met carex evergreen outdoor

Warme kleur

De Carex oshimensis Evergreen vormt een intense combinatie met deze Graphic plantenpot. Het motief van kabbelende zandgolfjes als het strand bij eb vinden wij heel mooi. De pot is behandeld met een koperlak. Die geeft hem een bijzondere, warme kleur alsof ie gebronsd is door de zon. Het mooie van deze lak is ook dat hij buiten langzaam verkleurt van gebronsd bruin naar karakteristiek kopergroen. Alsof de pot een eigen leven heeft. Uiteindelijk krijg je dan groen versus groen. Ton sur ton, groen, groener, groenst.

Graphic vase large bronze met Carex oshimensis Evergreen | Outdoor: voor in je tuin, op je terras of binnen


Pot

Naam Graphic vase large bronze
Hoogte 120cm
Diameter 57cm

Plant

Wetenschappelijke naam Carex oshimensis Evergreen
Nederlandse naam Japanse Zegge
Land van herkomst Japan / Noordelijk halfrond
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw/ schaduw
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De pot is behandeld met een koperlak. Deze lak geeft de pot zijn bijzondere warme kleur. Mocht je de pot buiten gebruiken dan gaat deze in de loop van de tijd verkleuren naar de karakteristieke groene koper kleur.

Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen.

De bloei met lichtbruine aren vindt plaats in de periode mei-juni. Carex oshimensis ‘Evergreen’ wordt ongeveer 30-40 cm hoog. De standplaats van kan het beste halfschaduw zijn.

Prijs

1460,-