041

Goud structuur keramiek vase met Heliconia curaçao

Deze Heliconia curaçao is de wereld samengebald in één plant. Hij heeft namelijk bloemen die lijken op die van de Strelitzia reginea, de Zuid-Afrikaanse paradijsvogelbloem, en de rechtopgaande bladeren lijken qua structuur op de Indische rietpalm en de Zuid-Amerikaanse bananenboom. En met Curaçao in de naam heeft het ook nog een klein beetje een Nederlands tintje. Overigens is de Nederlandse naam voor deze Heliconia Papegaaienbanaan. Prachtig om te zien en een aanwinst voor elke ruimte.

Goud structuur keramiek vase met heliconia curacao

Gouddeeltjes

De Heliconia curaçao straalt helemaal in onze pot van goudbrons keramiek. Puur ambachtswerk van vaklieden met jarenlange ervaring. Ze slaan de klei met een harde klap in een mal om het vervolgens gelijkmatig te verdelen. Het oogt simpel, maar er is veel kennis en kunde voor nodig. De horizontale structuur wordt door onze keramiekmeester met de hand aangebracht. Zo ontstaat een grillige afwerking die elke pot een eigen signatuur geeft. Tot slot wordt het glazuur van de pot aangebracht met echte gouddeeltjes. Een gouden pot met een wereldplant, zo kun je deze pot plantcombinatie ook noemen. Schitterend!

Goud structuur keramiek vase met Heliconia curaçao: Wereldse flora in een gouden pot!


Pot

Naam Goud structuur keramiek
Hoogte 80cm
Diameter 55cm

Plant

Wetenschappelijke naam Heliconia Curaçao
Nederlandse naam Papegaaienbanaan
Land van herkomst Midden- en Zuid Amerika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zon
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

In het wild wordt de Heliconia curaçao bevrucht door vleermuizen en kolibries en zwemmen boomkikkers in de met water gevulde bladeren. De kans dat zoiets bij jou thuis gebeurt is klein. Wel is het belangrijk te weten dat de plant het graag warm heeft, probeer dus de temperatuur niet onder de vijftien graden te laten zakken. Het verdere onderhoud is eenvoudig. Dit is een mooie ranke en hoge combinatie, ideaal als je een verticale lijn wilt accentueren of iets massiefs wilt doorbreken met oranje bloemen, fris groene bladeren en een goudkleurige pot.

Prijs

750,-