037

Dax platinum rose vase met Beaucarnea recurvata

Wie wel eens op safari is geweest of een dierentuin heeft bezocht, begrijpt waarom de Beaucarnea recurvata ook wel Olifantspoot wordt genoemd. De brede onderkant van de stam doet duidelijk denken aan de ledematen van een jumbo. Toch heeft de plant niks met Afrika, nee, hij komt van origine uit Midden Amerika. Vooral in Mexico is het een bekende verschijning. Zet in hem in je huiskamer zo mogelijk dan ook op een zonnige plek, want hij houdt van warmte. Beetje water, soms een beetje afstoffen of wat water sprayen, meer verzorging heeft hij niet nodig.

Dax platinum rose vase met beaucarnea recurvata

Roze bril

De stralen van diezelfde zon weerspiegelen prachtig in de Dax platinum rose vase. Het oppervlak van deze plantenpot is namelijk dusdanig krachtig opgepoetst dat het wel een spiegel lijkt. Je kunt via deze pot dan ook rustig naar jezelf kijken, of naar je omgeving. Als door een roze bril wordt alles even sfeervol. Is te danken aan de platinum rose afwerking. Al met al is het een bijzonder exclusief ogende pot. Geschikt voor binnen en voor buiten. Want de pot is dubbelwandig en kan goed tegen het Nederlandse klimaat. De krachtige glans zal buiten na een tijdje wel enigszins vervagen.

Dax platinum rose vase met Beaucarnea recurvata: kijk eens om je heen door een roze bril!


Pot

Naam Dax platinum rose vase
Hoogte 80cm
Diameter 38cm

Plant

Wetenschappelijke naam Beaucarnea recurvata
Nederlandse naam Olifantspoot
Land van herkomst Midden-Amerika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zon
Water Weinig

Achtergrondinformatie

De Beaucarnea recurvata is makkelijk in het onderhoud. Hij groeit heel langzaam. Als je de groene sprieten af en toe met een plantenspuit behandeld, blijven ze lekker fris ogen. Dat is fijn, want het kan zomaar zijn dat de Olifantsplant generaties lang meegaat. In Mexico, de bakermat van de Beaucarnea, zijn exemplaren bekend van meer dan 350 jaar oud. Die was dus van de opa van de opa van de opa, of oma natuurlijk en zo verder. Een plant waarvan je dus lekker lang kunt genieten.

Prijs

630,-