017

Charcoal Ceramic vase met Strelitzia nicolai

Ach, onze Strelitzia nicolai. Wat blijft het toch een mooie plant. Wist je trouwens dat hij is vernoemd naar Charlotte van Mecklenburg-Strelitz (1744-1818), die was getrouwd met koning George III van Groot-Brittannië? Ze bracht als koningin vijftien kinderen ter wereld en had daarnaast nog tijd om als verwoed amateur plantkundige allerlei ontdekkingsreizigers te steunen in hun zoektocht naar nieuwe flora. De naam Nicolai is een eerbetoon aan de laatste Russische tsaar Nicolaas II, die in 1917 door revolutionairen werd vermoord. Al met al kun je de Strelitzia nicolai dus met recht een Koninklijke plant noemen.

Charcoal ceramic met strelitzia nicolai

Verschillende namen

In deze pot van Charcoal Ceramic ofwel houtskoolkleurig keramiek komt de Strelitzia mooi tot zijn recht. Deze kamerplant kent trouwens nogal wat andere namen zoals Bird of paradise, Paradijsvogelbloem, Paradijsvogelplant of Vogelkopbloem. Ze verwijzen allemaal naar de prachtige bloemen die de plant in het wild voortbrengt. Helaas bloeit hij niet in onze huiskamers. Maakt niet uit, hij is zo ook al wonderschoon. Verder heeft deze zonaanbidder weinig onderhoud nodig.

Charcoal Ceramic vase met Strelitzia nicolai: vorstelijke plant vraagt weinig onderhoud


Pot

Naam Charcoal Ceramic vase
Hoogte 100cm
Diameter 40cm

Plant

Wetenschappelijke naam Strelitzia nicolai
Nederlandse naam Witte Paradijsvogelbloem
Land van herkomst Zuid-Afrika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zon
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

De Charcoal Ceramic vase is een eigen ontwerp en komt uit onze eigen collectie. We laten deze keramieke plantenpotten op bestelling maken bij gespecialiseerde vaklui. Voor het productieproces is namelijk veel kennis en kunde nodig en het gebeurt helemaal met de hand. Kleiplaten worden als het ware in de mal worden tot het perfect past en de kleilaag overal even dik is. De subtiele tekening aan de buitenkant ontstaat vanzelf tijdens het bakken. Hoeven we niks voor te doen.

Prijs

380,-