080

Cemani bowl medium met Ficus elastica melany

‘Prachtige Ficus. Jij leeft in dezelfde wereld als ik. Maar op de een of andere manier heb ik je niet eerder opgemerkt. Ik schaam me dat vandaag te moeten zeggen. Prachtige Ficus. Jij reist elke ochtend met dezelfde metro als ik. We hebben zoveel gemeen samen, want ik rij in dezelfde richting als jij. Dus, als jij voor mij zorgt, zorg ik misschien voor jou.’ Melany bracht Beautiful Ficus uit in 1969. Het werd meteen een wereldhit. Schitterend liedje met een ontroerende tekst. Nog steeds staat het nummer in de Top 2000 en wel op plaats 1060.

Ficus Elastica Melany in een pot gemaakt van stukjes hout

Geen ficus hoeft eenzaam te zijn

Onze Ficus elastica komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Hij wordt ook Rubberplant genoemd. Omdat lang geleden van het witte melksap rubber werd gemaakt. Nu is het een gewilde kamerplant die wordt geprezen om zijn schoonheid, zijn luchtzuiverende eigenschappen en het feit dat hij zo makkelijk te verzorgen is. Wie de ‘melany’ uit de naam is, weten we niet. Misschien wel de dochter van een kweker. Misschien iemand die voor de posterijen werkt. In die geest zijn meer planten vernoemd. ‘Prachtige Ficus. Je ziet eruit als een vriend van mij. En ik beloof je dat geen Ficus ooit eenzaam hoeft te zijn. Want als jij voor mij zorgt, zorg ik voor jou!’

Cemani bowl medium met Ficus elastica melany: als jij voor mij zorgt, zorg ik voor jou!


Pot

Naam Cemani bowl medium
Hoogte 48cm
Diameter 60cm

Plant

Wetenschappelijke naam Ficus elastica melany
Nederlandse naam Rubberplant
Land van herkomst India en Indonesië
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zonnig
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Onze Ficus elastica melany staat in een pot van Cemani. Dat is de buitenste houtlaag van de teakboom, ofwel de Tectona grandis. Die houtlaag is te zacht om er meubels van te maken. Wel is het perfect materiaal voor bijvoorbeeld de afwerking van deze Cemani bowl medium. Heel mooi gemaakt. Met hout afkomstig van gecertificeerde plantages.

Prijs

500,-