Plantpotten met in edelmetaal gevangen maanlicht

In het pottenassortiment van Oasegroen zitten exemplaren die bedekt zijn met tijdloos bladzilver. We noemen het onze bladzilveren collectie.

Bloempotten die bedekt zijn met tijdloos bladzilver
Controle bloempot die bedekt is met tijdloos bladzilver

Het zijn stuk voor stuk prachtige objecten die door ervaren ambachtslieden met de hand zijn bewerkt. Voor elke pot kiezen wij een plant die er het beste bij past. De combinatie is altijd meer dan de som der delen. Pot en plant lijken voor elkaar gemaakt. Ze tillen elkaar naar een hoger niveau. En mede dankzij de zilveren glans straalt de combinatie altijd en wordt het een sierraad voor elke ruimte.

4.000 jaar voor Christus

Mensen houden al duizenden jaren van zilver. Tijdens opgravingen in Anatolië, het Aziatische deel van het huidige Turkije, zijn sierraden en munten gevonden daterend van 4.000 tot 3.500 voor Christus. Van eeuwen geleden tot op de dag van vandaag wordt zilver in verband gebracht met de maan. Als je wel eens in een heldere nacht buiten in het schijnsel van de volle maan hebt gelopen, weet je dat het geen raar idee is. Alles lijkt met een zilveren gloed overgoten. Een gewone woonwijk verandert onder invloed van het maanlicht in een magisch droomland.

Het begint met een mal voor bladzilver vaas

Met de mal als basis wordt een polyester body van de pot gemaakt.

Strak, geraffineerd, wonderbaarlijk

Wij vinden het prachtig om te zien hoe het Aziatische ambachtslieden lukt om dat mysterieuze maanlicht te vangen en vast te leggen in de potten van Oasegroen. Het lijkt eenvoudig. Zilver is een materiaal dat zich makkelijk laat bewerken. En toch, probeer maar eens een pot te vergulden, zo strak, zo geraffineerd, zo wonderbaarlijk. Het is een exclusief, veeleisend proces dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. En alleen de beste ambachtslieden werken aan de potten van de bladzilveren collectie van Oasegroen.

Productie bladzilver pot
Productie pot bladzilver
Productie Vase Silverleaf
Productie potten van de bladzilveren collectie

Het is een exclusief, veeleisend proces dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Exclusief, veeleisend proces

Het begint met een mal die de vormen en afmetingen heeft zoals wij die hebben doorgegeven. Met de mal als basis wordt een polyester body van de pot gemaakt. Dankzij dit lichte materiaal kunnen potten uit onze bladzilveren collectie eenvoudig worden verplaatst. Hierna beginnen de ambachtsmensen met het polijsten, verven, lakken en lijmen van de buitenkant. Vervolgens worden met de hand flinterdunne velletjes bladzilver opgebracht en uiteindelijk ingewreven. Tot slot krijgt de pot eventueel nog een kleur en wordt afgelakt en gepolijst. Het eindresultaat is telkens weer een stralende, zilververgulde pot die snakt naar een bijpassende plant.

Met de mal als basis wordt een polyester body van de pot gemaakt

Goede arbeidsomstandigheden

Zoals gezegd worden de potten uit de bladzilveren collectie van Oasegroen gemaakt door de beste ambachtslieden. Vaak zijn het familiebedrijven die de kennis en het vakmanschap van generatie op generatie doorgeven. Het gaat om moderne werkplaatsen waar continu kwaliteitscontroles worden uitgevoerd. Wij vinden het welzijn van de werknemers erg belangrijk. Dat vraagt om goede arbeidsomstandigheden. Alleen dan kunnen mensen optimaal presteren. Zonder werkplezier geen excellente potten en geen tijdloze, unieke pot plantcombinaties die elke ruimte naar een hoger niveau tillen.