078

Bladzilver warm gold matt bowl met Schefflera arboricola

O heerlijke Schefflera arboricola. O mooie Vingerboom uit Australië in je warm gold matt bowl van bladzilver. Wat zijn we blij dat je in onze collectie pot plantcombinaties zit. Ook vanwege je ongelofelijke voorgeschiedenis. Die begint in 1754 als in een dorp vlak bij de toenmalige Duitse stad Danzig (het huidige Poolse Gdansk) het wonderkind Georg Forster wordt geboren. Voor zijn vijfde kan hij lezen en schrijven in Duits, Latijn en Grieks. Op zijn tiende mag hij zich botanicus noemen, schrijver en antropoloog. Als elfjarige gaat hij mee op expeditie naar Rusland. Daar onderzoekt hij het stroomgebied van de Wolga.

Schefflera Arboricola in een vaas gemaakt van bladzilver

Mensenrechten en persvrijheid

Georg Forster is zeventien als hij met James Cook op expeditie gaat. Ze onderzoeken drie jaar lang de gebieden ten zuiden van de Indische-, de Grote- en de Atlantische oceaan. Overal waar ze komen onderzoekt, beschrijft en conserveert Forster als botanicus talloze planten en dieren en maakt er tekeningen van. Zo ook van de Vingerboom. Die vernoemt hij naar zijn vriend uit Danzig, Johann Peter Ernst von Scheffler. Later sluit Forster zich aan bij de Franse revolutie. Hij zet zich in voor mensenrechten, persvrijheid en algemeen kiesrecht. Een bijzonder man, die op 39-jarige leeftijd overlijdt, na een overvol leven.

Bladzilver warm gold matt bowl met Schefflera arboricola: een revolutionair mooie combinatie!


Pot

Naam Bladzilver warm gold matt bowl
Hoogte 30cm
Diameter 56cm

Plant

Wetenschappelijke naam Schefflera arboricola
Nederlandse naam Vingerboom
Land van herkomst Australië
Verzorging Makkelijk
Standplaats Zonnig
Water Gemiddeld

Achtergrondinformatie

Het arboricola achter Schefflera betekent letterlijk boombewonende plant. We hebben het dus over een epifyt. Dat is een plant die op een ander organisme groeit zonder er voedingsstoffen aan te ontrekken. Onze Vingerboom staat hoog in de top tien van makkelijk te verzorgen planten. Hij gedijt in het halfduister en in de volle zon. Maakt hem niet uit. Verder af en toe water geven. Niet te veel want dan gaan de wortels rotten. En dat zou jammer zijn van deze prachtige plant met zijn wonderlijke geschiedenis.

Prijs

350,-