067

Bladzilver Copper vase met Asplenium kunstvarens

We hadden deze Aplenium kunstvaren met duct tape diagonaal kunnen bevestigen aan een witte muur. Dan was het echte kunst geweest. Met wellicht een waarde van meer dan honderdduizend euro. We hebben het niet gedaan, want wij vinden dat kunst laagdrempelig moet zijn. Voor iedereen toegankelijk. Zoals deze pot plantcombinatie bijvoorbeeld van Bladzilver Copper vase met Asplenium kunstvarens. Sierlijke groene schoonheid in een stralende pot die neigt naar aardetinten. Meer moet dat niet zijn.

Kunstvarens van hoge kwaliteit in een koperkleurige vaas

Zetel van zwaarmoedigheid

Asplenium is de Latijnse naam voor een geslacht uit de streepvarenfamilie die zo’n zevenhonderd soorten telt. Het is afgeleid van het Oudgriekse woord asplenon wat miltkruid betekent. In dat Griekse woord zit ook spleen verborgen, wat een andere naam is voor de milt. Die oude Grieken beschouwden de milt als de zetel van zwaarmoedigheid. In het Nederlands kennen we nog steeds de uitdrukking: het spleen in hebben. Dat is het gevoel als je je een beetje somber voelt, een beetje blêh, en je je niet goed raad weet met jezelf. Een mistroostige regenachtige dinsdagmiddag in november gevoel. Lange tijd werd de Asplenium ingezet om dat gevoel te verdrijven. Het zou ook helpen tegen andere ziekten van de milt. Maar misschien genazen de patiënten vooral omdat het zo’n mooie plant is.

Bladzilver Copper vase met Asplenium kunstvarens: Kunst die voor iedereen toegankelijk is!


Pot

Naam Bladzilver Copper vase
Hoogte 110cm
Diameter 55cm

Plant

Wetenschappelijke naam Asplenium kunstvarens

Achtergrondinformatie

De bladzilver Copper vase komt uit onze bladzilveren collectie. Die bestaat uit prachtige objecten die door ervaren ambachtslieden met de hand zijn bewerkt. Voor elke pot kiezen wij een plant die er het beste bij past. De combinatie straalt mede dankzij de zilveren glans van de pot altijd en vormt een sieraad voor elke ruimte.

Prijs

800,-