042

Antique bowl keramiek met Beaucarnea recurvata

Als je kiest voor de Beaucarnea recurvata kies je voor een heel bijzondere plant. Hij groeit heel langzaam en kan makkelijk honderden jaren oud worden. In Mexico, waar de plant van origine vandaan komt, zijn exemplaren bekend van bijna 400 jaar oud. Natuurlijk is de plant op de foto nog niet zo oud, maar hij heeft een respectabele leeftijd en is al twee meter hoog. Vanwege de brede stam wordt hij ook wel olifantspoot genoemd.

Antique bowl keramiek met beaucarnea recurvata

Verschillende lagen glazuur

Deze bijzondere plant staat ook in een bijzondere pot. Het is net alsof de archeologen van Oasegroen hem onlangs hebben opgegraven bij de resten van een oeroude Etruskische nederzetting in het huidige Toscane. Deze antieke schaal van keramiek is dikker dan gebruikelijk is. De afwerking bestaat uit verschillende lagen glazuur, waarbij elke afzonderlijke laag weer anders reageert op de hitte van de oven. Op die manier kreeg de schaal een eigenzinnig authentieke, natuurlijke tekening die we tot op de dag van vandaag mooi vinden.

Antique bowl keramiek met Beaucarnea recurvata: een tijdloze combinatie die past in elk interieur!


Pot

Naam Antique bowl keramiek
Hoogte 40cm
Diameter 65cm

Plant

Wetenschappelijke naam Beaucarnea recurvata
Nederlandse naam Olifantenpoot
Land van herkomst Midden-Amerika
Verzorging Makkelijk
Standplaats Halfschaduw
Water Weinig

Achtergrondinformatie

De Beaucarnea recurvata groeit in het wild vooral in een woestijnachtige omgeving. Hij kan water opslaan in de verdikking van de stam. Dat maakt dat hij ook als kamerplant lang zonder water kan, dat hij houdt van warmte en het dus helemaal niet erg vindt om naast de verwarming te staan. Aan de bovenkant van de plant ontspringen stugge, lange bladeren die een prachtige contrast vormen met de kale houtige stam. Zet de Beaucarnea op zo’n twee meter uit het raam, om direct zonlicht te vermijden. Deze geweldige plant kan zomaar uitgroeien tot een oude vriend van de familie.